Pages

Friday, December 18, 2009

hai...hai....hai....



salam...

lama nya aku tak update blog aku nie..banyak n mcm2 lah yang berlaku sejak kali terakhir aku update blog aku nie..abang achap sibuk suruh aku update..ntah apa lah yang dia nak aku update dalam nie..
hmm..yang pasti nya aku ada gak lah beberapa citer yang mungkin leh di kongsi kan..

antara peristiwa nyer...

raya... : raya ari tue aku tak dapat cuti, cuti yang aku apply semua nya di bg keje dari kol 10-10malam hingga lah ke 3.45ptg..bangga aku keje dengan Q yang nak mampus..but best nya sukses wat rumah terbuka dan mcm biasa lah aku masak masakan lemak cili api..huh..habis n licin..thanks kekawan yang suka makan masak lemak cili api aku tue yang mmg tak seberapa...

asmah..: aku dengan as dok kira bila yang dia akan bersalin..dan yang pasti nyer aku gak lah kena tolong dia wat surat,bagi aku tak de hal sbb dia tengah bawak anak buah aku dalam perut dia.best tau pegang perut dia bila baby tue bergerak.. ntah lah..sejak dua menjak dia mengandung tue mmg dia agak rapat dengan aku sampai bila aku cuti aku akan pasti kan hp aku hidup,takut kalo dia dalam kecemasan. dan yang pasti nya sekrang nie dia dah pun selamat melahirkan baby gurl yang sihat dan comel (sebiji ikut muka ayah dia). nama baby comel nie adriana maisara. setakat nie aku tak berpeluang untuk melawat mereka lagi,cuba call pun as tak angkat..mesti dia penat...apa pun aku doa kan mereka sihat dan dalam keadaan baik sentiasa..semoga ALLAH sentiasa bersama mereka.

adik aku : ari tue adik aku masuk hospital selama 10 ari lebih kurang lah..doktor cakap kencing dia kotor lah, denggi lah..darah kotor lah..dan tetiba dia sms aku cakap nak makan daging masak lemak cili api..aku n wadi mencari lah daging dan masak kan untuk dia.cian dia tunggu kami sampai lambat, sanggup tak makan tengah hari but bila kami sampai dia terus makan dengan lahap..lapar dia.. cian adik achik yang comei nie..aku sayang dia sangat sbb dia nyawa aku..walaupun tak cukup bajet aku sanggup berjimat untuk melawat dia lebih kerap,cuma masa dia kuar spital jer aku tak dapat jemput sbb aku keje..rindu nyer kat budak tomei...abg ong..cepat cari no phone adik i k..i redha jer kalo dapat adik ipar yang lebih tua..sbb i tau u seorang lelaki yang baik..
huhuhu..cayokkk....


laptop..: laptop aku tetiba rosak, tak leh nak buka,g hantar repair dia install kan windows 7, ok kejap jer pastu rosak balik..hmmm..kali nie langsung tak leh nak buka..nak wat mcm mana yer..apa yang rosak aku pun tak tau...nak cari laptop baru ntah lah,ada bajet ker? jadi sekrang nie aku just nak dapat kan satu laptop baru..mana nak cari yer..?

raya haji...: raya haji kami balik naik keretapi..ingat kan best lah, YA ALLAh dia punya sesak mcm2 bau ada..sampai aku kompius yang aku nie kat malaysia or berada dia indon? kesan dari kesesakan tue jari wadi di himpit oleh pintu tandas dan mengakibat kan kuku nyer rosak dan hancur.kat kelantan lak,musim hujan jadi nak kemana pun tak leh. .lepak lah kat umah dengan adik2 ipar aku..oleh kerana balik pada hari raya korban maka setiap ari aku makan daging...daging..daging..sampai aku minta wadi cari ayam..hmm..baru lega aku dapat makan ayam.dan untuk balik ke kl,kami naik bas perdana..yang nie pun satu masalah gak. aku duduk belakang pemandu..agak nyer pemandu tue lupa yang dia bawak bas bukan nyer kete saga aku..dia punya laju sampai aku pun buat action pijak break..wadi mcm biasa lah..naik bas terus tido...bagus jadi dia kan..aku langsung takleh nak tido...huh..lepas nie insaf tak nak dah naik bas n keretapi..

wadi...: wadi dah berjaya interview dia kan sirim..dia terpilih antara empat orang yang g..betapa seronok dia dapat keje kat sirim tue..aku lak risau nak bg dia ulang alik dari ampang ke sirim..jauh tue...aku takut dia sakit. pepun aku kongsi kegembiraan tue dengan dia.dan dia akan mula kan keje baru tue pada bulan satu nanti..terima kasih YA ALLAH sbb bg dia peluang tue...

dan aku?
aku mcm nie lah,..sentiasa berada dalam keadaan yang tak selesa dalam sukses nie..bosan dah dengan ugutan dan rungutan dari TL dan management..ada sesiapa blh tolong aku cari keje lain tak?

the ends..
salam.

Saturday, September 26, 2009

RAMADHAN DAN RAYA...

salam...
Ramadhan tahun ini aku sambut dengan title yang berbeza,
kisah yang berbeza, dan hidup yang berbeza...
hari pertama aku puasa sebagai isteri dan dengan rasmi nyer berbuka di opis sbb aku keje petang (ada patut?)
tapi aku tak kisah sbb hubby aku pun keje petang..
mcm puasa tahun lepas yang berbeza nyer aku sebagai isteri dan berada dalam sukses...
sepanjang bulan puasa aku masak,jarang2 lah beli...
apa pun dugaan bulan puasa lebih kuat dari bulan yang lain..
untuk kuih raya...mcm biasa..beli dengan kekawan...
terima kasih kat kak midah, zura n zarina...
sbb kuih diorang sedap...knp aku kata sedap..
sbb wadi yang bukan jenis suka makan kuih mcm tue pun leh berebut dengan aku masa makan2 sambil tengok TV...
dan yang pasti nyer aku tak buat baju raya sbb tahun nie jer aku dah buat 8 pasang baju...hmmm..banyak tue...
yang pasti nyer tahun nier aku beraya kat celcom..melayan karenah pelanggan celcom yang bengang dengan service failure..berbuih mulut aku jawab bahasa indo... semua tanya aku.."tak applied cuti ker?" jawapan nyer..."cuti yang aku applied di ganti kan waktu keje selama 6 hari...mampu?
bak kata kak pah..REDHA..but aku beruntung gak walaupun keje, ada kekawan yang menemani...
tapi air mata tetap mengalir bila dengan lagu raya...rindu kat famili aku...
naz sentiasa teman kan aku..bagus gak adik aku sorang tue...
yang pasti nyer ada sesuatu yang berlaku telah memberikan aku jawapan kepada banyak soalan aku iaitu "kenapa"...
apa pun jawapan yang blh aku bg kat hubby aku bila dia tanya kenapa hanya lah..."biarlah bang, dah mcm tu sikap nyer nak wat mcm mana"...
sedih? mestilah aku n wadi sedih...tapi nak wat mcm mana... orang dah buang kita or buang sedara nak wat mcm mana...
hmm...apa ya hukum nyer buang sedara? kufur or kafir aku pun tak ingat....yang penting pegang pesan NABI...jangan sesekali kamu membuang sedara sedarah or seislam...maka hukum nyer? aku pun kurang pasti..dulu aku rajin gak baca buku2 agama nie..ilmu aku takde lah tinggi tujuh petala langit..tapi apa yang aku dapat dari yang aku baca masih mampu untuk aku ingat kan diri sendiri iaitu sape aku kat atas muka bumi ALLAH yang luas nie...aku pun bukan nyer baik,jahat mengalahkan iblis... ye ker...betul kot..ke lebih lagi..yang pasti aku tau yang aku nie jahat....
apa pun aku nak ucapkan terima kasih sbb banyak tolong aku..hanya masa dan ALLAH je yang mampu membalas segala budi baik manusia kat aku nie...
kepada insan yang sentiasa aku sayang tak kisah lah yang benci kat aku ke..yang dengki dengan aku ker,yang menyampah dengan aku ker, yang sayang kat aku ker, semualah yang mengenali diri aku nie...aku doa kan semoga hidup kalian akan di RAHMATI dan DI BERKATI oleh ALLAH Yang Maha Esa...
thanks ya...
SALAM...

Sunday, September 6, 2009

aritue bila aku balik umah..aku tengok bebudak dok main kat kaki lima tempat aku tunggu
lif..masa aku sampai aku ingat kan diorang main galah panjang rerupanya depa main kejar2..
aku tersenyum jer sbb teringat kecik2 dulu aku selalu main permainan mcm tue dengan bebudak lelaki taman aku...
balik pada bebudak yang duk main kekjar tue... bila aku perhatikan mereka semuanya senyum kat aku... dan peristiwa tue wat aku rindu sangat zaman kekanak aku dedulu...
hmmm....macam tak percaya sampai sekrang mereka masih lagi menggunakan perkataan cuit. cop... dan bila dah duduk tue kna tunggu kekwan sentuh kita baru kita leh bangun...
dan tadi bila aku balik..masa aku nak naik lif de budak comei sorang..pandang aku sambil senyumm. senyuman yang ikhlas dan comel sangat... but yang tak best nyer..bapak dia tenguk aku mcm aku nie nak colek anak dia or mungkin dia pernah tengok or kenal aku masa dedulu...
apa pun bila tenguk budak comel tue aku teringan kat zafuan...rindu nyer...
rindu gak kat adik ku yang tomei....

Monday, August 17, 2009

zafuan..





budak comei kat atas nie anak sedara aku ( rasmi jadi anak sedara aku bila aku kawin dengan pakcik dia...) nama dia mohammad amirul zafuan..aku panggil zafuan..
masa kami wat kenduri belah lelaki dia ada tapi dah tak bulat mcm tue but still maintain comel..bila dia tengok aku dia mcm ingat2 lupa...masa kami duk dalam bilik untuk amik pic..dia masuk dia kuar..berkali2 sambil senyum dan wat aksi comel dia...
first time aku jumpa dia tahun lepas,masa tue umur dia dalam 4 bulan mcmtue lah..tapi mmg sangat cerdik..dia selalu memerhatikan orang dan mudah belajar..aku ingat lagi bila aku ajar dia menggeleng kepala...lepas satu rumah pelik dari mana dia belajar...aku bgtau kat dady..aku yang ajar...huhuhu...
sekrang bila dia dah satu tahun...
dah besar dah boleh jalan..dia still comel but dah kurus sbb actv sangat...papepun dia tetap jadi anak sedara yang paling comel untuk aku...rindu sangat kat dia..tak sabar balik kelantan nak jumpa dia..huhuhu...
salam....
aku nak sangat letak pic bebanyak kat dalam blog aku nie..tapi bengang gak lah sbb tak leh...internet kat umah aku ntah pape tah....
huhuhu...semalam aku dady pose..dady teman kan aku ganti pose...dia nak sangat makan nasi lemak...dari ri tu lagi..aku dah janji nak buat but tak sempat jer...
jadi semalam aku masak nasi lemak,wat sambal ikan bilis dan bahan2 lain mcma biasa...tapi dia nyer makan bertambah2...dady mmg suka sangat aku masak..mcm aku gak lah suka sangat kalo dady masak ayam masak kicap dan kentang goreng..
aku penah minta dia masak dan bawak g ops..bila bebudak nie makan dan tanya aku, sape yang masak aku cakap lah laki aku...huhuu...semua tak percaya tapi semua suka...adik aku pun sama gak....datang umah aku ari tue,dia nak aku masak ayam masak lemak cili api...pedas tapi dia suka sangat..dan bila dady lak masak ayam masak kicap tue lagi lah dia banyak makan..adik aku nie kecik jer..comel n chiness look...tapi dia lah buah hati pengarang jantung aku....dia tue ada lah kekuatan aku...
sambung citer semalam..g tesco nak cari barang untuk buka pose..masa balik tue ada lah kete tue...agak nya dia rasa mcm dia dah besar sangat sampai takleh nak respek orang yang naik motor...sakit ati aku..
aku kalo ujan,mmg aku akan bawak kete bapak nyer slow..sbb kesian orang yang bawak moto...hai entah lah...nasib baik aku pose semalam kalo tak dah lama aku tunjuk kan FUCK kan dia...bodoh nyer manusia..




ini lah adik kesayang aku..

Thursday, August 6, 2009

bila teman2 lama mencari aku semula...mengatur kan satu persatu pertemuan..sebolehnya aku cuba melarikan diri..
satu persatu permintaan untuk berjumpa aku tolak..alasan demi alasan aku cipta untk tak kecewa kan ati yang mengharap..
kemudian..aku sedar sejauh mana aku lari..mereka tetap beharap untuk bertemu dengan aku...

sungguh...aku tak nak mereka tanya masa silam or apa yang sedang berlaku dalam hidup..bukan tak sudi untuk berkongsi..tetapi terlalu payah untuk aku luahkan...
hati ini masih lagi berdarah dan akan terus berdarah..di ubati.. berilah walau berjuta kasih sayang,akan bertukar ia menjadi racun untuk membunuh ku dalam diam...

maafkan diri ku teman dan semua orang yang menyayangi ku..andai mampu ku tunai kan segala permintaan mu..akan ku usaha kan...tapi seakan masa tidak mengizinkan untuk aku rasa tenang...

terima kasih untuk semua pemberian kalian pada ku...

Tuesday, August 4, 2009

YA ALLAH...aku perlukan kekuatan..aku tau selama ini aku menjadi hamba MU yang ego dan zalim...
Ya ALLAH...minta ku pada MU hanyalah sebuah kekuatan dan bantuan MU..aku tau..aku tak layak lagi untuk meminta dari MU, ternyata kini aku amat lah buntu...buntu YA ALLAH..tak tau mana lagi yang blh aku bawa mengadu..aku hanya ada MU YA ALLAH...besar silap ku,banyak dosa ku...AMPUN KAN aku YA ALLAH...
aku hanya mampu untuk merintih dan menangis,sungguh aku rasa teramatlah lemah...lemah selemah nye...sehina-hina diri ku meminta ehsan MU dan belas MU YA ALLAH..MAAF kan aku,YA ALLAH..

Sunday, July 26, 2009

Friday, July 24, 2009

TEKANAN--- VIRUS BOSAN TELAH MEREBAK..!!!

sekarang nie keadaan sukses dan juga yang lain semakin takleh nak di duga...mungkin tekanan yang di berikan dari pihak2 yang minum darah semakin melampau!!!...
kami minta nyawa!!! kalo lah mereka blh mengerti....
dengan tekanan yang semakin kuat,rasa nya rancangan jahat dari peminum darah semakin berjaya...semakin ramai yang ingin mencari keje lain...mencari tempat dan peluang lain untuk bernafas.. ada ruang ker???
kompius dengan apa yang berlaku ada lah satu pekara yang bukan perlu di pk kan...sbb kita di sini pun tak tau berapa banyak lagi darah yang akan di hisap...
apa pun selamat kan lah diri anda...
dari pembincangan dengan yang lebih berpengalaman (aku je lah) ramai yang mencadangkan aku mencari keje lain... tempat baru..pengalaman baru..suasana baru yang penting nyer...
aku pernah gak pk...tapi tau lah aku sering tak mengendahkan apa yang aku pk kan..
mengharap kan sesuatu yang akan dapat di alam lain,harus lah aku sedar yang diorang or mereka itu TAMAK!!!!!...
sabar ya wahai hati dan hidup....berdoalah...

Thursday, July 16, 2009

BABY.....?

hmmm....best nyer bila tengok kak shima bawak baby dia ari tue...aisyah gak nama nyer sama dengan aku..alahai..comei dan mudah sangat dengan orang asing...masa aku dukung dia tue sayu sangat ati..teringin sangat rasa ada anak sendiri..yup masih awal lagi,tapi ada harapan ker?

kelmarin..as kata baby dia dah tendang n menendang...alahai,syahdu nyer..bila aku letak tangan aku kat perut dia..hmmmm tak terluah dengan kata2 bila aku dapat rasa kaki dia menendang2...indah nyer ciptaan ALLAH..sayu menerjah ke hati ku lagi..
aku tau..wadi nak sangat dapat baby..jadi bila dia "teringin" aku layan kan jer...sbb aku nak dia happy...bila aku datang bulan ari tu..dia tanya aku berkali2, "sayang ok ker"..aku bgtau yang aku ok walaupun aku tau dia sebenarnyer tak ok dan sedih...ok ker aku?

bukan senang menjadi seorang perempuan dan seorang isteri...kita diletak kan satu harapan...satu keadaan di mana kita takde jawapan untuk segala persoalan yang diluar kemampuan kita...

aku pernah tanya dia "mcm mana kalo sayang tak dapat bg abg BABY"?
dia diam..dan aku sambung lagi "sayang akan izin kan abg kawin lain kalo betul sayang tak mampu bg anak kat abg..." mampu ker aku tengok dia bersama orang lain?
kuat ker aku?

sememang nyer aku tau,untuk apa saja orang yang aku sayang..aku tetap akan kuat kan hati..tapi persoalan nyer MAMPUKAH AKU?
aku pernah cakap kat alang,masa aku batalkan majlis kami, "apa pun biar lah ALLAH dan WAKTU yang tentukan"..knp yer ati aku terlalu yakin ALLAH akan bantu aku..
sedang kan aku nie selalu melalaikan amanahNYA..
ampun kan aku YA ALLAH..
ternyata bg ku hanya ALLAH yang benar2 berkuasa untuk menentukan segalanya...dan aku harus akui yang aku mmg sentiasa redha..

kini aku biar kan masa menentukan...sambil berusaha,berdoa dan bertawakal...
TERIMA KASIH YA ALLAH...untuk segala perberian ini...aku bersyukur..

pada abg..syang pun mmg ingin sangat berikan pada abg seorang anak untuk hibur kan ati abg...tapi jika sudah ketentuan NYA begitu sayang redha..

Tuesday, July 7, 2009

erti cinta,kehidupan dan kasih sayang...apa yang kita nak sebenarnya dalam hidup?

sebenar..banyak yang aku nak tulis dalam blog aku nie...mcm2lah...terlalu banyak cuma aku tak tau nak mula kan mcm mana..

dalam seketika nie banyak yang aku lihat sama ada hidup aku or hidup orng lain..ada yang wat aku terkejut ada gak yang aku rasa memberikan aku pengajaran...

aku pernah tanya pada seorang kawan aku (dia nak berpisah dengan husband dia) apa yang dia suka pada suami dia... dia cakap suami dia adalah seorang yang kelakar dan dia suka orang yang kelakar,jadi aku terpk apa jadi kalo suami dah tak jadi seorang yang kelakar,apa kah dia akan stay dengan suami nya? jawapan nye.dia rasa dia dah takleh nak go on,sbb dah tiada keserasian...

keserasian...aku pernah pikir mengenai pekara tue sebelum aku kawin dengan wadi.....banyak pekara or sikap yang ada pada diri dia tak serasi dengan aku...contoh nyer alasan...aku tak suka orang bg alasan untuk sesuatu pekara yang aku leh buat but dia tak leh sbb dia rasa tak mampu...or sumthing yang aku rasa tak leh di terima akal...mcm mana nak cakap aku pun tak tau...
banyak sangat benda yang aku rsa aku tak leh terima dalam diri wadi...
but satu2 masa kekadang aku pk...manusia mana yang sempurna?
aku pun sendiri pun tak sempurna jadi mcm mana aku nak harap kan yang dia akan sempurna..mungkin ada yang aku mampu ( sbb aku nie jenis degil dan keras ati or redah je istilah lain nyer) dan orang lain tak mampu, jadi aku kna terus salah kan orang lain hanya kerana dia tak mampu jadi or buat mcm apa yang aku telah buat?...
masa kami bercinta, ada juga satu masa yang aku rasa mcm bosan sangat dengan perangai dia..dan aku rasa mcm jauh dari dia...kemudian aku teringat ayat satu pakar motivasi nie
ayat dia berbunyi mcm nie...
: jika kita rasa orang menjauhkan diri dari kita or terasa diri kita di abaikan,cuba kita lihat balik dalam diri dan hidup kita,sape sebenar nya yang menjauh kan diri...
jadi apa yang aku buat,aku tanya balik apa yang aku nak dari dia dan aku cuba untuk hidup kan suasana tue semula...
positif diri dan pemikiran...

kekadang kita yang menjadi kan diri kita negetif but kita tuduh orang lain yang negetif,pernah kita pk tak yang sebenar nya kita berharap orang tue bersikap mcm kita or mempunyai kisah mcm kita,jadi bila dia lain dari yang sepatutnya kita akan tuduh dia tue degil lah,teruk lah..bagus sangat ker diri kita?
nilai lah balik,sbb setiap manusia tue ada mempunyai kisah yang tersendiri..

hmm....dan cinta...bg aku...untuk memcintai seseorang kita tak perlu letak pape syarat untuk terus bersama dengan dia..
kna cantik lah,kena solid lah..encem lah...mesti kelakar..
selalu nyer bila kita nak kan sesuatu kita akan jarang dapat,sb ALLAH nak kita sendiri wujud kan apa yang kita nak tue dalam kehidupan kita...sbb jika kita mencintai seseorang tue dengan bersyarat,maka bila orang yang kita cinta tue dah tak seperti yang kita nak kan lagi, masih ada kah rasa untuk kita teruskan hidup bersama insan yang kita konon nya mengaku kita sayang?

dari yang aku berlajar untuk hidup bersama orang yang mencintai aku iaitu wadi,bukan lah senang..untuk terima dia dalam hidup aku bukanlah senang... bg dia akulah cinta pertama..untuk aku dia orang yang ntah ke berapa hadir dalam hidup aku...sering kali aku rasa yang dia tak pernah paham aku...kekadang aku rasa mcm berkira dengan aku..tetapi aku sedar walaupun aku marah dia..kekadang guris ati dia...dia tetap bersama dengan aku...sbb dia mencintai aku tanpa syarat..tak perlu cantik n kna bersolek...tak perlu kurus...hanya jadi diri sendiri..mudah kan untuk hidup dengan dia...
tetapi untuk dia hidup dengan aku,dia kna buang kan ego dia, dia kena blajar betapa sensetif nyer ati aku..betapa aku nie ada lah seorang pendendam..susah kan dia nak hidup dengan aku...but bila dia bersedia untuk menjadi seorang suami,lamaran tue tetap datang pada ku..betapa dia yakin yang aku blh menjadi seorang isteri yang baik...tanpa syarat...dia tak sayang kat aku sbb aku nie kelakar or cantik or rajin or apa2lah..dia sayang kat aku sbb dia mmg sayang kat aku tanpa sbb2 khusus...
begitu juga lah dengan aku...lama2 aku berlajar untuk menerima kelemahan dia..mana yang aku rasa tak betul aku tegur begitu jugak lah dengan dia...

mmg lah aku akui wadi mmg lah bukan senang nak berbicang..dia jarang nak mendengar dan lebih sensitif..jadi bila aku rasa aku perlu luah kan...aku akan luah kan walaupun aku tau dia tak bersedia or tak nak mendengar...aku akan paksa dia dengar supaya aku tak hidup dengan dia dalam keadaan marah n tak puas ati...

pada kekawan aku yang dah kawin or akan kawin..lelaki nie mmg lurus dan ambil mudah...kekadang mmg geram memikirkan sikap diorang yang tak sensetif...tapi bg mereka sebenarnya tanpa kita mmg mereka takleh hidup..(bg seorang yang betul2 adalah pencinta lah,lelaki buaya tak kot)
bayang kan..setiap ari kita bersama...mereka cium (bau)..peluk(kehangatan)...sentuh(perasaan ransangan)...dan segala yang memblh kan mereka tunjuk kan kasih sayang mereka... bagaimana jika kita takde satu hari..kita dah tak bersama...mungkin kah pada masa tue baru kita sedar bahawa walaupun dia dah tak sama seperti kita kenal dulu tetapi bila kita sedih or susah or mungkin sewaktu kita perlu kan seseorang..dia hadir,menghulurkan tangan nya..memberikan kita keyakinan dan kasih sayang yang mampu buat kita selesa...

jangan letak syarat untuk mencintai seseorang yang penting dalam hidup kita...jika dia dah tak seperti dulu,bantu dia untuk jadi kan diri dia seperti dulu...fahami dia kerana itu lah kita yang sebagai wanita ini di berikan sebuah kesabaran yang tak terhingga...dan kita sebagai manusia biasa pun kna gak nilai diri kita..jadi kan kita hebat baru lah pasangan kita pun hebat..

abg...sayang tau kekadang kata2 sayang blh meluka kan ati abg..tapi percayalah setiap kali sayang bersama abg,sayang sapat rasakan satu perasaaan yang tak mampu sayang ungkap kan...kita baru mula kan langkah yang kedua dan seterusnya..cuma sayang harap abg akan terus menjaga,mencintai dan bersama sayang tak kira apa pun keadaan kita di dlam susah dan senang...
terima kasih sbb izin kan sayang untuk menjadi suri hidup abg...
thanks abang...

LOVE U DADY...

salam....semalam genap perkahwinan aku SEBULAN...huhuhuu...
masa lepak2 lepas balik dari klang dady tanya "baby,kita dah cukup sebulan kan,cepatnyer'...cepat kan...
dalam sebulan nie kami pindah umah baru,suasana baru dan hidup baru..barang2 jer yang lama kecuali yang orang bg ( tue saja yang baru) dan semalam aku jumpa adik comel ku sayang...dia nak bg hadiah tapi tak tau nak bg apa..jadi aku minta dia beli kan besen,mmg barang yang aku perlukan untk terus kan idup baru aku... dan yang pasti hidup baru nie wat aku agak tenang...
wadi teramat lah sayang kat aku..dan pasti nyer bila dia cium aku di pipi or di mana2 pun akan wat aku teramat lah tenang dan gembira...
apa pun,terima kasih sangat kat dady kerana selalu memanjakan baby...menjaga baby dengan baik...bimbing baby selalu yer...

Saturday, June 20, 2009

salam
12/06/09...adalah majlis di pihak lelaki...mcm biasa wadi balik dulu,ari selasa malam dia dah bertolak dengan menaiki bas untuk kelantan..dan ari rabu tue aku lak gerak dengan mak n kak ila...tunggu kak ila habis keje kol 1.15,sekali yang tiba depan umah aku ialah apiez n kak miedah...nak menolong huhuhu but aku minta kak ila bawak diorang jumpa mak sbb mak nak sangat jumpa kak mid...bak kata mak,kecik nyer kak mid ye....
kami mula kan perjalanan pada jam 3am..aku yang drive dulu..mak teman kan kat belakang...bekalan makan banyak cukup lah n berlebih untuk kami..dan mak bila dah dapat kuaci,hanya dengar krak kruk jer kat belakang..suka nyer dia makan kuaci tue...kami sampai kat gua musang pada jam 6.30am...ganti pemandu..but at half way kak ila terlalu penat(tak tido teman kan aku) jadi aku drive sampai lah bachok,tapi masalah nyer aku nie tak tau sangat umah wadi kat mana sbb terlalu banyak jalan,dan pe lagi dia dan abe har lah yang menjemput kami kat melor...sampai jer semua lepak kat umah pakcik dia...ringkas jer umah nyer but ok lah...wadi beli kan nasi campur yang teramat mewah dengan lauk nyer...dan dia lah yang menyuapkan aku makan...dua bungkus habis hahahaha...dan aku pun telan lah ubat antibiotik n demam terus terlelap...penat....
petang tue mak tih n famili pun sampai...jadi kami berehat,mandi dan dalam kol 8pm tue gerak g cari resort dan tempat seterus nyer adalah wakaf che yeh...banyak gak lah aku n yang lain borong...baju tido jer 3 helai,kain batik lah...mcm2 lah...dan malam tue kami tido berteman kan nyamuk....nyamuk menyanyi kan lagu indah untuk kami tido dengan nyenyak...ubat nyamuk dah habis..mak dah selubung dengan sweater adalah gaya atlet malaysia..kak ila lak aku tak tau tido kol berapa..yang pasti nyer kami berinai kol 1 am...
esok nyer,kami gerak g ke tempat roshie n kekawan...diorang nak makeup kan aku..huhuhu....simple but nice..sory kat zura sbb marah kat dia...demam aku makin teruk...but pada ari tue semua nyer berjalan dengan lancar...
ina wat tempat bersanding yang ringkas but lawa...dan kuarga wadi layan aku dengan baik (kekok lah nak panggil wani adik),makanan beradap yang sedap,lauk2 yang di hidang kan pun sedap..thanks...
sesuatu yang aku tak jangka aku dapat dari keluarga aku sendiri but dapat dari orang lain yang sayang kat aku..
terima kasih YA ALLAH untuk segala pemberian tersebut...
apa pun aku cuba ambil setiap pekara tue dari sudut yang positif..
aku tau ada sesuatu yang ALLAH nak berikan pada aku,untuk uji kekuatan aku...aku redha kalo itu yang terbaik untuk aku..
terima kasih mak sebb jadikan achik kuat mcm nie...dan terima kasih mak (mak kak ila) sbb sentiasa jaga eca..

hmmm...satu adat yang lain kat kelantan nie ialah bila diorang terima menantu,mereka akan bg kain ela,telekung n kain batik untuk menantu baru..jadi aku terima 8 pasang kain ela (3 dah bg kat mak,n adik ipar aku) 8helai kain batik (1 bg kat mak) dan sepasang kain telekung...huhuhu aku rasa kalo aku stay lagi lama,blh buka kedai kat sukses nie untuk jual kain...ada sape nak beli? gurau saja...
pepun..aku nak ucapkan bebanyak kat semua kekawan aku lebih2 lagi kakak,mak n abg ong...semua yang kenal aku tau aku sayang kat diorang....tanpa korang semua,aku pun tak tau sama ada mampu hadapi semua ini..


hmmm...tentang abg ong,aku n wadi ada beli kan bekas rokok yang sekali dengan lighter...aku bg kat dia pada ari sanding tue,tengok muka dia terharu sangat menjadi kan aku rasa suka,suka sbb dapat berikan sesuatu yang dia nak sangat..
abg ong..tue hadiah dari adik k..sory besday abg ong adik tak sambut...
JANJI ALLAH pada hamba NYA.iaitu apabila kita tunai kan kehendak seseorang maka DIA akan tunai kan kehendak kita...
ada satu lagi yang aku tak buat ialah cari kan mangga untuk mak..ari tue nak bawak balik dari melaka tak larat..sbb perut aku sebu dan sakit...drive pun berenti kat perhentian..tak larat...

sekarang nie life aku dah lain...kami selalu semayang jemaah..dan aku suka sangat bila wadi cium dahi aku lepas semayang...yang pastinye dia sangat sayang kat aku..sentiasa ucap terima kasih sbb sudi jadi teman hidup dia,jadi isteri dia...dan aku?
aku pun sayang dia sangat...aku tau dia tau yang aku sayang kan dia...thanks yamour sbb terima sayang dalam hidup nie...luv u...thanks...
dan pada kekawan doa kan kami yer...
salam...

majlis nikah ku...

salam

060609...satu tarikh dimana aku selamat menjadi isteri orang (dah kawin dah) bukan bujang lagi...alhamdullilah sepanjang tempoh majlis tue semua nyer berjalan lancar...
yamour tiba pada masa nyer,aku pun tiba pada masa nyer dan abah pun tiba masanyer...
bg pihak aku,hanya kak ila dan family dia yang menjadi peneman...dan tukang makeup ialah kak ila dan kak lang (kakak angkat kak ila...)sebelah wadi lak ayoh nyer,abe har n pakcik dia...abah datang naik bas... aku nikah kat masjid JOHAN SETIA,di nikah kan oleh en.azman di saksi kan pakcik buang (dia nie dulu ajar aku mengaji)
lawak nyer masa aku dah bersedia untuk majlis tue,aku tegur lah pakcik buang...dia pun terkejut tengok aku...antara dialog perbualan kami..

aku : uncle buang
p.c buang : eh...ko wat pe kat sini
aku : nak nikah lah...
p.c buang : bukan ker ko dah kawin?
aku : belum lah...,nie baru nak nikah
senyap kejap dia tanya balik
p.c buang: yang ko pakai lelawa nie teman kan orang nikah ker?
aku : pakcik..saya lah yang nak nikah tue...
p.c buang : hahahahah ye ker...aku jadi saksi untuk ko lah nie....
aku : ye lah pakcik...


dan yang paling best masa nak akad nikah tue,tok kadi yang tershashul...dia lak terima nikah huhuhu...dan dengan sekali lafaz sahaja,aku sah jadi milik wadi....dan sekali lagi tok kadi tanpa perlu bertanya pada saksi terus mengesahkan akad nikah tersebut...
yang aku tau,pada ari tersebut,cik azman tue cukup seronok nak nikah kan kami...senyum dan senang jer urusan dia dengan kami...ringkas tapi bermakna pada aku..
mmg aku nak kawin awal but takdelah seawal ini...dan yang membuat aku nangis pada ari nikah bukan lah sbb kerana akad sbb takde sorang pun famili aku yang datang..mak orang lain yang peluk aku,bukan mak aku sendiri...terima kasih mak (mak kak ila) sebb sentiasa bg kata2 semangat kat ecah...sampai sekrang nie aku masih lagi rasa sedih nyer...hanya ALLAH sahaja yang tau..dan aku tau aku jatuh sakit pun sbb aku terlalu makan ati dan penat....thanks kepada semua yang membantu aku untuk majlis akad nikah ya...
thanks..
salam...

Tuesday, June 2, 2009

lagi dekat aku nak kawin lagi lah mcm2 aku pk...takleh tido..runsing.. semua lah..setiap kali aku mimpi mesti aku mimpi mak..mimpi adik...aku rindu sangat kat diorang...marah lagi ker adik kat aku..mak..achik rindu kat mak..
susah nyer mak nak paham anak mak nie macam mana..dan susah nyer achik nak dapatkan perhatian dan kasih sayang mak..sbb apa pun yang achik buat mak tetap akan benci achik..tetap salahkan achik...kekadang achik buntu...
tak tau nak watpe...betul ker kata zarina,jika muka kita hampir sama or ikut mcm mak memuda dulu,mak akan letak semua penderitaan mak,segala seksaan yang mak rasa kat achik..tapi kenapa? apa kaitan achik dengan masa lampau mak?
achik ingat bila achik kuar umah macam yang mak suruh dan nak,mak akan puas ati dan sayang achik mcm yang lain..ternyata wat apa pun kasih sayang mak tetap mahal untuk achik,knp ya mak...kerana abah ker mak benci achik? kerana achik kuat ker mak benci achik..
mak yang didik achik sehingga achik jadi macam nie...mak yang bg achik pilihan...
apa lag yang achik perlu laku kan untuk dapat kan kasih sayang mak..
achik sayang mak.. lapan tahun achik kuar dari rumah hanya kerana menurut permintaan mak...lapan tahun jugalah achik rahsia kan semua yang terjadi kat achik..semua nyer tanpa mak sendiri pun tak tahu apa yang jadi kat achik..segala yang achik rasa,segala yang achik tempuh..dan selalu nyer achik mengharap kan keajaiban dari ALLAH supaya mak sudi bg perhatain dan kasih sayang mak kat achik..tapi apa pun terjadi mak tetap mcm tue,sentiasa menyalahkan achik.knp mak?
achik tau yang achik nie bukan lah anak yang baik..walaupun achik cuba jadi yang terbaik agar mak sayang achik mcm yang lain ternyata apa pun yang achik wat mak tetap tak kan layan achik sebaik mak layan yang lain..
mak...percaya lah..apa pun anggapan mak kat achik..
achik akan tetap dan sentiasa sayang mak..berdoa untuk mak.
achik rindu kat mak...

aku dah nak kawin dan aku tau perkahwinan aku nanti tak kan sama mcm orang lain..hanya mereka yang rapat dengan aku jer tau.aku nak cepat2 semua nie berlalu...mungkin ada sesuatu yang ALLAH nak tunjuk kan kat aku..tapi masih ada ker kekuatan yang mcm dulu dalam diri aku?
maafkan achik mak.....

Wednesday, May 27, 2009

SUKSES yang HANGAT..

salam...
macam nak tulis berita lak kan...just nak tulis apa yang aku lihat dan yang aku pasti akan berterusan di area 3 iaitu kawasan sukses...
sukses sekrang nie mcm dah dalam perang saudara (betul ker ayat aku nie)...tapi mcm tue lah semua nya kesalahan akan di tengok dari sukses dulu,mcm sukses nie virus selsema babi lak kan....blh gitu...
apa pun keadaan kat sini pun aku rasakan sangat lah tegang...dan yang pasti nyer aku rasa mcm darah tinggi aku naik dan bahagian belah kiri aku pun sama tegang (ada kaitan gak ker?)
mungkin ada..mungkin tak...apa pun aku tetap datang keje dan berjuang bersama2 dengan kekawan sukses yang lain..cuma yang best untuk ari nie dah tak perlu pakai kipas untuk hilang kan panas kerana aircond sudah kembali setelah lama menghilang kan diri (celcom nak jimat letrik)sampai bila ia kekal bersama kami,yang itu mmg tak leh nak cakap apa lah... sbb kuasa bukan di tangan kami...
hmmm...jadi tak leh lah nak guna kan slogan celcom tue kan...sbb tak kena dengan keadaan sekrang nie huhuhuu...
papepun...gudluck untuk semua yang masih kekal dan terus berjuang didalam sukses nie...chaiiiiiiiyooooooookkkkkkkkkkk...
salam..

Tuesday, May 26, 2009

A BAD DAY N A HAPPY DAY...

hari nie hari yang terlalu lah BAD n terlalu lah HAPPY...
apa yang BAD n HAPPY tue...
yang BAD ialah SUKSES telah di serang...di serang oleh rasa cemburu dari insan2 luar yang tiada keje dan sentiasa cari kesalahan orang..hari nie kak anne telah di serang oleh india occ tue yang aku pun tak de masa nak amik tau apa nama nyer..
actually india tue mmg **** n **** sbb sentiasa mengattack sukses sejak kami jadi nomad di level 11 lagi..apa lah masalah dia kan,mungkin mental dia dah kekurang fius or mungkin dia takde keje ( walaupun banyak lah komputer kat sini tak blh nak di guna kan) jadi dia sesuka ati lah mencari kesalahan orang untuk mengisi masa lapang dia....
hmmm...dan banyak lah isu yang timbul tentang sukses nie... contoh nyer isu tukar OD or SHIFT...bg aku lah kalo dia malas nak wat keje blh letak jawatan dan bg orang lain yang wat keje dia...senang kan..sbb kalo dah diupah untuk wat keje tue but asyik mengomel jer baik ko berenti k...
sebenar nya bg aku,sukses nie adalah family aku..n aku sedar yang terlalu banyak kontreversi...dengan staff nyer...TL nyer...environment nyer... ntah lah...
susah ker jaga kain sendiri dari pada membuang masa menjaga kain orang lain?
tak paham lah macam mana yer manusia nie leh hidup dalam rasa hasad dengki,busuk ati dan rasa yang tak puas dengan apa yang dia ada...
hmm...aku dah banyak jumpa orang mcm nie but sampai sekarang aku tak paham macm mana lah mereka nie berpk kan...
hahahaha...apa pun hidup tetap kena diteruskan...

dan yang HAPPY nyer ialah...

ari nie aku dapat coklat dari wadi untuk ulang tahun prcintaan kami yang dah masuk satu tahun ( actually 15/06,arinie cukup setahun aku eksiden) n coklat tue tersangat lah sedap...
setahun bersama banyak dah yang kami lalui bersama dari benda yang di rancang sampai lah yang tak terduga...but apa pun kami tetap bahagia ( ye ker?) hehehhehe...cuba kekalkan untuk rasa bahagia...
tau lah dalam hidup nie kalo nak apa pun kna usahakan..manalah ada benda yang datang bergolek macm tue jer...dan lagi dua minggu aku akan jadi isteri dia...
hmmm....
sejarah aku kenal n bercinta dengan dia?

kami nie dulu satu kumpulan,bawah ong..dan roshie selalu bising2 nak cari kan pasangan untuk wadi,masa tue pun aku nie single but takde lak rasa nak bercinta...dan aku mmg rapat dengan abg ong (dia tue mcm abg aku sendiri)...
masa roshie bg tau yang wadi suka kat aku,sememang nyer aku tak selesa bukan sbb malu sbb nya aku tak bersedia...
jadi..bila selalu sangat diusik dan dibgtau,aku menjadi agak rimas...sbb yelah orang lain yang cakap bukan tuan nyer badan jadi mana lah aku tau betul ker tidak...
hmmmm....jadi malam tue aku tanya dia betul ker dia suka kat aku,jawapan nyer kalo aku sudi tak salah kan..banyak lagi lah yang aku borak..
dan selepas tue aku bgtau kat abg ong sbb dia je lah tempat yang aku leh wat rujukan..dan sebagai abg dia banyak nasihat kan aku...sbb hanya dia yang tau banyak tentang aku... in the end kami couple dan sekrang nie kami dah nak kawin...
doa2 kan lah untuk kami yer...
aminnnnn....

Tuesday, May 12, 2009

dalam dunia nie..
dan dalam kehidupan nie..
selalu nya kita tak kan dapat apa yang kita nak..dan nasib manusia nie tak kan pernah sama...
hmmm...mcm aku..dari kecik bila aku nak sesuatu selalunye lah aku kna usaha sendiri...jadi sampai besar aku dah terbiasa untuk bersikap mcm tue...
but aku tak paham kalo ada orang cemburu dengan usaha aku untuk memiliki sesuatu yang aku nak...malah kekadang aku sendiri pun tak apa lah masalah mereka dengan aku...
bila aku mengharap kan mereka,selalu sangat mereka akan bersikap negetif dan bila aku usaha sendiri mereka akan kata aku melupakan mereka....selama 8 tahun aku kuar dari umah tue...apa yang mereka tau tentang diri aku nie...
dan sehingga kini hati mereka tak pernah berubah dan sentiasa dengki kan aku,sedang kan dalam hidup diorang,sentiasa senang dan dapat apa yang diorang nak..
duit...adalah segala nya pada mereka..salah satu sebb aku tak nak duk dengan mereka adalah sikap buruk sangka yang terlalu melampau..takut aku..bahaya kan sikap tue dalam diri kita....bg aku cukup lah,aku biarkan mereka..aku dah penat...jadi biar lah aku undur diri..apa pun lepas nie hanya aku serah kan pada ALLAH untuk menjaga mereka..aku tak membenci tetapi aku tak mampu...
hmmm...

Thursday, April 30, 2009

kaku ku berdiri disini,
terus menanti dan cuba mengerti,
dalam hujan yang mencurah2
berharap mampu
membasuh luka yang berdarah
ternyata selebat mana ia turun
darah ini tetap tak berhenti...

ku ingin berlari..
di lorong yang telah ku pilih..
walaupun sering ku jatuh dan terluka
aku terus yakin untuk berdiri dan berlari.
namun..
bila ku tiba di satu persimpangan..
aku menjadi keliru..jalan yang mana harus ku pilih..
kerana semua nye berliku2..
tak kira yang mana satu..
hati ini akan berdarah dan menangis lagi.

selalu ku mencuba untuk undur diri..
kerana ku tak ingin berharap lagi.
menjadi diri sendiri seperti duri
menjadi insan lain hanya akan
menjadi racun dalam ati...
jadi yang mana harus ku pilih..
sedang kan pilihan itu tak pernahwujud untuk diri ku..

ingin ku senyum..
namun senyuman ku mati dan tak bererti..
ingin ku ketawa,
namun hati ku penuh luka..
terus ku cuba dan usaha..
ternyata hasil nya adalah palsu belaka
.apa lagi yang blh ku laku kan
jika semua nya hanya lah kepuraan?

Tuesday, April 28, 2009

hari2 yang penuh dengan aktiviti....

salam...
nie aku nak citer aktiviti aku dengan wadi untuk dua tiga ari nie...
ari sabtu lepas kami g shopping kat TESCO,lalu2 lalang singgah jap kat promosi trade mile...berkenan kat satu tue tanya mcm mana nak wat pembayaran secara ansuran..
dia kata leh wat pinjam dengan aeon...jadi kami bayar RM 1k untuk duit muka dan selebih nyer secara ansuran selama setahun,dan hari nie trade mile dah selamat sampai kat umah aku dan itu maksud nyer dah tiba masa nyer untuk excercise hahahah..blh kurus ker aku nie?
kedua nya ari ahad...adalah hari perkahwinan kawan baik aku masa kat teknik dulu. NURUL HUDA nama nyer...ari sabtu aku gerak g umah dia naik kete...first time naik kete sbb selalu nye aku naik lrt,di pendik kan citer aku call tanya dia mcm mana nak g umah dia, katanya rujuk ikut peta...peta katanya..aku pun ikut..sesat hahahaha...sampai ke hutan rimba komonwell...hahaha...nasib baik minyak kete banyak akhir nye dia jemput aku kat GIANT selayang...malam tue aku tolong dia buat bunga manggar dan pakai kan inai...sambil pakai kan inai aku pun tumpang lah sekali huhuhu..aku suka sangat pakai inai k..jadi malam tue kami tido dengan inai di jari..nasib baik lah bila bangun pagi tue tak bertepek inai kat muka..hmm..dan majlis dia berjalan dengan lancar,mcm biasa bila balik pun aku sesat gak hahaha...sampai umah terus pengsan sbb terlalu penat..
dan semalam..kami cuti..sama2..dan aktiviti paberet adalah tengok wayang,g survey kat galexie tue takde lagi citer yang baru jadi g servey hp sebb wadi bising hp SE P1i dia tue asyik bermasalah sejak di betul kan touch screen nyer...servey hp berkenan dekat SE 910i warna merah..servey lah kat semua kedai2 yang ada sehingga lah kat satu kedai tue dia blh amik dengan harga yang tinggi untuk hp SE P1i tue,jadi kami tolak hp tue dan amik dua hp SE 910i hahahah..dan hari nie dah selamat pun wadi amik kat kedai tue dan tengah di charged..kalo tertukar hp mcm mana? hmm..tak perlu risau sbb kami hanya ada satu sama lain...
hohoho...khamis ni aku nak settle kan borang nikah aku lak..penat nyer nak kawin...
daaaaaaaa...
salam...

Sunday, April 19, 2009

zaman sekolah..part 2

nie aku nak sambung citer aku kat sek dulu..
knp senior pompuan anti dengan aku? hahaha..satu nyer sbb aku nie degil..kedua nyer sbb aku rapat dengan cikgu ketiga nyer abng2 angkat aku semua nyer yang diorang suka hahahaa...
aku nie bulat sama jer mcm sekolah dulu,but mungkin aku peramah..peramah ker? yer kot..
aku knal dengan abg angkat aku yang pertama,nama nyer adli..nama dia mmg pelik ia itu muhammad adli putra..kisah aku knl dia bermula mcm nie.. aku jadi urus setia tunggal..masa tue senior semua kena g kursus selama seminggu,mcm mana aku terpilih aku tak berapa ingat yang aku ingat cikgu mala pilih aku sbb takde urus setia pompuan semua nyer lelaki..aku nie bukan lah jenis minat benda2 mcm nie ye lah sape nak stay bila orang lain balik...korang nak? huh!mestilah aku nak..aku tak berapa suka balik umah..knp yer...biarlah rahsia...
di sambung citer..bila ko dah seorang jer pompuan mestilah ko kna buli kan dan yang penting nyer ko bebas sbb nyer..kami dulu tak di benarkan pakai selipar kna pakai kasut sepanjang masa,then bila aku jadi urus setia cikgu benar kan aku pakai selipar,bengang giler senior yang pompuan lah yang lelaki takde pe pun..
dan untuk abg adli tue..hmm..mula aku knal dia sbb aku kna tulis nama..aku tak nak sebenar nyer sbb tulisan aku nie buruk sih,but dah takde orang lain nak wat mcm mana kna lah tolong..jadi aku just tulis n tulis n tulis sehingga lah aku ternampak nama dia...
aku pelik,anak raja ker apa nie...but aku just tulis nama dia ADLI...bila bg2 name tag tue dia n kekawan dia tak puas ati..yang aku bengang tue dari first day aku bertugas depa semua dok kaco aku,masa tu aku tak de lah kenal diorang lagi...dari mula kursus hingga lah habis kursus aku di kaco oleh geng dia...bila dah nak habis kursus tue diorang kna wat persembahan,masa tue lah baru aku tau nama dia lah adli si pelik tue..huhuu...
kami berkawan lama baru jadi adik angkat..adli nie anak sedara pada cikgu math tambahan aku...but biasalah kan konsep adik angkat n abg angkat nie..
bila aku jadi adik ang dia secara automatik rapat dengan kekawan dia yang terdiri dari abg awe,abg yus,febian..dan yang paling best nyer diorang semua satu club dengan aku iaitu PBSM dan KEMBARA...best kan? dapat geng satu kepala..yang jadi masalah nyer bila dah rapat nie ada lak senior yang tak suka...kata aku perampas..aku? jadi perampas? tolong lah...kalo tak dapat tue jangan lah dok salah kan orang lain...
but akhir nye kami putus gak,adalah sbb nyer..sedih but aku redha sbb lepas tue aku dapat abg angkat baru nama dia SHAIFUL AZHAR,dia nie ketua blok G kot aku tak ingat..encem?haruslah but mcm biasa lah lagi lah ramai yang anti dengan aku hahaha..bak kata stella..ada aku kisah?
dengan dia aku rapat dan aku suka kongsi cerita...dan yang best nyer dia banyak ajar aku dalam mata pelajaran..aku nie mana lah pandai lebih2 lagi lukisan kejuruteraan tue..berkat ajaran dia,blh lah aku paham subjek tue...
aku rapat dengan dia dan juga famili dia..but bila dia dah habis,ada gak aku kontek2 tak lama lepas tue aku terputus hubungan lah sbb awek dia lak jeles dengan aku..
masa tue aku dah belajar kat melaka,kira nya dah dewasa sikit lah,so aku malas nak kaco orang,dia pun just abg angkat,jadi aku diam kan diri takde dah kol dia lagi...tak tau lah apa cer dia sekarang nie,ari tue aku ternampak dia kat sini..but aku tak assume lah dia kat sini...huhuhu..banyak lagi kisah aku zaman sekolah dulu...
nanti aku sambung lagi k...daaaa...

Thursday, April 16, 2009

zaman sekolah...

aku nak citer cikit zaman aku sekolah dulu.. masa aku sek kat TEKNIK SHAH ALAM...
aku masuk situ dalam keadaan terpaksa dan terbuang,jadi bila sampai sna aku tak delah nak nangis,aku wat bodoh jer..aku gelak2 usik orang sana sini,peramah lah konon...kerana sikap aku yang huhahuha tue lah bebudak dorm aku bg aku nama lain.. diorang panggil aku (wawa,wawe,wewe) sbb nyer aku suka ketawa..dan nak bgtau dorm yang aku masuk tue agak keras,kebanyak senior aku yang lelaki (aku tak rapat dengan senior pompuan) kata diorang selalu nampak budak2 or adalah mahkluk2 yang selalu duk gayut kat tingkap bilik aku...kemuncak nyer pada satu malam tue kami semua kumpul tido kat katil atas ,dan tetiba semua barang yang kami letak kan kat tepi kepala jatuh satu persatu dan pintu almari di buka dan ditutup...kecut...but wat bodoh jer...kalo kna kaco tue adalah satu adat hahah..paling teruk ialah hantu tu duk depan muka aku...aiyooo..sampai sekarang aku ingat...
lagi satu masa aku duk sana,aku nie mmg aktif lah tolong cikgu2..berniaga..
jual kopok lekor,coklat,nasi goreng..mcm2 lah..blh di kata kan menjadi kesayangan cikgu tapi takdelah aku nie pandai sangat yang aku setakat menghafal buku sejarah tue blh lah..but aku mmg aktif dalam aktiviti kokurikulum..
ada satu peristiwa yang paling pahit n kelakar yang aku tak kan lupa ialah...
aku pernah gaduh dengan budak dorm F6,dorm aku F7,sbb diorang serang kami dan kata kami suka mengadu dengan cikgu (balaci) then aku cakaplah budak bilik dia yang suka terlepas cakap..diorang tak puas ati..kata nya aku tuduh sesuka ati but kenyataan nyer semua orang tau..ada aku kisah..
kesan nyer..keesokan ari diorang datang serang aku...16 orang serang 1 orang dan yang back up aku adalah asiatunakma,korang knal kan budak AF tue huhu..dia mmg baik..dia minta aku g mohon maaf,but tau lah aku nie kan degil huhuuu..but aku g n aku minta maaf dan aku cakap kat budak tue yang dia bukan lagi kawan aku
hmmmm...sedih but ntahlah...
dan yang kelakar tue..masa diorang serang masa tu aku dah nak bersiap g perjumpaan PBSM (AJK Khas k..) but aku melencong..selalu nyer bila aku sedih aku akan duk kat tingkat 4 dan bercakap dengan alam (giler kan) nyata nyer tu mmg habit aku...dan masa aku duk nangis kat tingkat 4 tue lalu lah abg senior so aku berpindah lah ke bilik air..
korang nak tau apa yang terjadi..
kat dalam bilik air tue sejuk dan bersih jadi aku duk kat ruang kosong tepi singki tu dan aku tertido! mmg tak sedar mcm mana aku leh tertido..but mmg agak lama..kalo tak kerana ada kakak senior tue masuk,agak nyer sampai malam pun aku tak sedar...best gak tido dalam tue sejuk n selesa...
di jadi kan cerita..oleh kerana aku ponteng perjumpaan tue..gempar lah diorang kata aku hilang...diorang cari semua tempat but aku tak de... cikgu2 pun gempar lah..lagi cuak bebudak yang serang aku lah..takut cikgu tau...
but aku tak cakap papepun kat cikgu..malas nak bising2..
sambung k..aku balik dorm aku dalam kol 6.30pm mcm tue lah..
semua orang serbu aku,tanya mana aku menghilang,kalo tenguk muka diorang risau terasa terharu lak...hahaha..tapi betul janji ALLAH tue...keesokan ari nyer bebudak F6 kna denda semua nya sbb ponteng prap,kna sebat tue...hmmm..yang pasti nyer cikgu mala jumpa aku tanya tentang benda tue but aku cakap takde pelah hahaha...
tue lah kali pertama aku tido dalam bilik air...
best tau,korang cuba lah hahahaha...
k lah nanti aku citer lak knp kakak senior tak suka kat aku..

daaaa....
huhuhu...
kekawan aku kata blog aku nie citer sedih...
hmm...mcm mana nak gembira kan yer...aku nie sebenar nye bukan lah suka sangat tulis karangan....tu sbb nyer bm aku dapat 4b jer hahaha...
masa aku bertunang ari tue,kan aku make up..bila aku kuar mcm2 pendapat pun ada...ada yang kata lawa..ada yang kata gelap dan ada yang kata tak make up lagi lawa haha...
but tue lah aku yang tak suka make up nie..dan kalo nak tau sape yang kata lagi lawa kalo tak make up ialah wadi n ayah tiri aku...huhuhu...
apa pun aku mmg nampak lain sangat...
n aku nak kongsi citer sikit..korang dah tengok JANGAN TEGUR..
masa aku tengok tu midnight,aku suka n benci..
suka sbb citer tu lain dari yang lain dan benci sbb atu dia...but aku blh bg bintang untuk citer nie...teramat lah bagus...kecut sih hati gua...
untuk kawin,aku kna cari barang hantaran cikit jer lagi..kak ila wat kan...diorang tu mengalahkan adik beradik aku yang sebenar...mak kak ila lagi sporting..cayang korang semua...
luv u...

Tuesday, April 14, 2009

senyumlah sayang walaupun duri itu mencarik ati mu...
senyumlah sayang walaupun kau tau kata2 itu melukakan ati mu..
senyumlah sayang walaupun kau tau tiada siapa yang sudi menghargai nyer...
pernah kita luah kan pada alam untuk semua rasa yang ada..kita berkongsi dan cuba memahami antara satu sama lain...
di waktu itu...disaat kau menangis,betapa sudi nyer angin bertiup untuk mengeringkan airmata dan menyembuhkan luka mu...
betapa alam sedaya upaya berusaha untuk menggembirakan ati mu yang duka...
kau menjadi sahabat pada dirimu sendiri...
mengajar dirimu untuk memaaf kan walaupun tau diri mu tak mampu..
hidup ini tidak sentiasa indah,walapun aku tau ko mengharap kan satu masa nanti ko akan ada peluang untuk menikmat apa itu yang benar2 di gelarkan KASIH SAYANG...
sabar dan berusaha...
hanya aku yang tau apa yang kau mau,kerana aku adalah engkau dan engkau adalah aku...

its empty...

salam...
11 APRIL 2009..kami selamat bertunang..dan berharap ia akan kekal hingga akhir hayat.. cewahhh...mcm drama lak..tapi mmg itu doa aku...
tarikh tu membawa dua makna dalam idup aku...
first..umur aku genap 24thn...untuk umur 24thn ini aku masih terus melangkah untuk redah liku2 kehidupan ini...untuk umur ini juga aku mengharap kan keajaiban...
second...pada tarikh nie aku selamat bertunang dengan wadi..banyak sungguh dugaan untuk aku jayakan majlis nie...sedih? sampai sekrang aku masih rasa sedih,but aku tipu diri aku dengan mengatakan semua nya baik aja...
aku kna teruskan hidup ini walaupun hati aku luka berdarah sekali pun..sbb aku bukan nya terbaik untuk meluahkan rasa ketidakadilan yang telah aku alami..aku tak kisah sbb kekawan aku sentiasa ada kat sisi aku...
life aku tak seindah orang lain..walaupun aku cuba but aku sedar semakin ramai orang asing yang aku benar kan masuk kedunia aku semakin aku akan sukar untuk menjangka apa yang akan berlaku..untuk menjangka apa kah setiap orang yang memasuki dunia aku tue benar2 ikhlas or...
untuk pertunangan tue...aku tak mampu nak tulis apa yang berlaku semasa proses majlis tue berlaku...sbb ia tak seindah majlis orang yang aku pergi n tolong...aku cemburu?mestilah...kerana aku terpaksa makan ati untuk memasti majlis yang penting ini berjalan lancar..but aku tak kan lupa pada bantuan yang telah di hulur kan oleh kak ila,kak anne n naz...sory untuk sikap ahli2 dalam kuarga eca...
aku nak semua ini tamat..cepatlah tamat...biar aku kuar terus dari dunia mereka...aku dah penat...
penat untuk terus berada dalam persoalan...
dan aku kna hargai apa saja yang ada bersama aku sekarang...
hati aku? aku dah tak tau apa yang ati aku rasa..ianya terasa teramat kosong..buat aku rasa seperti ingin pergi jauh...jauh dari sini...seorang diri..aku dah penat..penat untuk terus dipersalahkan..penat untuk terus memahami..
penat untuk terus berpura2 yang aku tak kisah!!
selalu yang aku cuba buat ialah berpikiran positif..
apa pun keadaan or yang telah berlaku aku cuba berpikir positif..aku perlukan masa untuk diri aku sendiri...
hanya aku dan diri aku...
banyak pekara yang berlaku sekarang wat aku rasa putus asa dan kecewa...aku tak tau dah nak watpe..terus bertahan untuk apa..untuk apa yang berlaku wat aku rasa takde point untuk terus kan apa yang telah aku mulakan..aku nak g jauh...
hanya benar kan aku pergi kerana aku nak mencari tujuan hidup ku,mencari diriku yang ilang dan mencari kekuatan untuk aku terus menerima alasan...
maaf kan aku kekawan...
maafkan sayang yamour..
aku cuma dah penat dan ingin melangkah pergi...
maafkan aku...

Tuesday, April 7, 2009

BESDAY @ HARI LAHIR

salam..
dari kecik sampai besar,hanya sekali aku selebret besday aku,tu pun beramai dengan adik2 aku yang lain...kali pertama dan yang terakhir...kemudian aku kuar umah (masuk asrama) setiap kali besday aku hampir tiba,aku akan duk diam kat dalam bilik aku..walaupun tak mengharap orang akan ingat but aku tetap mengharap ucapan...
hadiah paling berharga aku dapat dari mak ada lah beg make up (masa aku kecik) dan rantai emas (simpan lagi sampai sekarang) but aku takde dah potong kek..
bila tengok orang lain sambut besday dengan family or kekawan or buah hati aku jeles but aku kna terima sebb aku yang asing kan dunia aku dari mereka.aku tak mengharap..tu jer alasan yang aku ada..
jadi setiap kali tiba tarikh tersebut aku akan menangis dan duk diam2 sbb aku takut n aku tak tau nak wat pe..namun aku akui masih ada lagi kekawan aku yang ingat mcm aini,joe..
sekarang nie kali terakhir aku sambut besday ada lah bersama dengan family ties tahun lepas,tahun nie..aku tak tau lagi aku kat mana...mungkin ajal akan menjemput ku,mungkin aku akan jadi tunangan orang lain dan mungki...segala kemungkinan akan berlaku...
apa pun ari tue akan tiba dan adakah aku dah bersedia untuk hari tersebut...
YA ALLAH,berilah kekuatan pada ku YA ALLAH...
senja yang menjelang bakal menutupi
cahaya matahari yang bersinar…
dan bulan akan menjelang..
jika malam sudi berkongsi ruang gelap nyer
untuk bulan menyinarkan cahaya nye..
senja itu dah bawa pergi waktu ku..
waktu yang tak mungkin dapat ku ulang..
dan malam yang bakal menjelang bakal mengelap kan
perjalanan ku,membuat ku hilang arah
membuat ku terpaku untuk mengerti…
ku berharap bintang sudi menghiasi
kegelapan malam yang kelam..
agar ku tahu diri ku tak bersendirian..
walaupun mungkin berteman,
aku sedari mungkin sekadar untuk seketika
kerana awan mendung mungkin akan
menutupi keindahan bintang dan bulan…
aku tak ingin berada dalam kegelapan,
kerana kegelapan blh menyesat kan diri ku…
dan aku juga tak ingin berada di keriuhan..
kerana keriuhan itu menyesak kan dada ku..
aku hanya ingin di temani..
aku hanya ingin bulan n bintang mengerti diriku..
aku tidak meminta terlalu banyak…
sekadar menemani diriku di dalam kegelapan..
kerana aku tak ingin sesat dan menangis
kerana aku takut kehilangan dan terluka..
kerana aku takut yang aku tak kan jumpa
jalan untuk kembali…
lalu aku meminta malam yang gelap
sudi memberikan ruang kepada bintang n bulan
untuk memberikan cahaya pada ku..
untuk menemani ku sehingga aku menemui
cahaya matahari ku…
saat untuk itu aku akan terus menanti…
kerana aku pasti yang ia nya akan ada untuk ku..
terima kasih kepada malam yang kelam ,
bintang yang bersinar,bulan yang bercahaya
dan matahari yang menerangi..
aku hargai usaha kalian untuk menemani
diri ku yang keseorangan..

....Love & Hurt....









kalo awak tak nak saya ambil tau
saya akan duduk diam dan lihat,
kalo awak tak nak saya tegur
saya akan duduk diam dan lihat,
kalo saya hanya mengganggu
saya akan duduk diam dan lihat,
kalo apa yang saya buat menyusahkan
saya akan duduk diam dan lihat,
kalo teguran saya itu mengguris rasa
saya akan duduk diam dan lihat,
kalo kata2 saya menyesak kan dada
saya akan duduk diam dan lihat,
kalo awak tak suka saya pk kan awak bila wat keputusan
saya akan duduk diam dan lihat...
Dan...
awak tak kan tau apa yang saya rasa
sbb awak mmg tak nak tau,
awak tak kan tau yang saya menangis
sbb awak tak nak tau,
awak tak kan tau yang saya terluka
sbb awak tak nak tau,
awak tak kan tau knapa saya diam
sbb awak tak nak tau,
awak tak kan tau bila saya wat sesuatu
sbb awak tak nak tau,
awak tak kan tau apa2
sbb awak tak nak tau...
Jadi....
saya akan buat apa yang awak minta
krn saya nak terbaik untuk awak,
saya akan buat apa yang awak ingin kan
krn saya nak yang terbaik untuk awak,
saya akan terus berada di sini
krn saya nak yang terbaik untk awak,

segala nya serba salah,seolah semua nya palsu..apa yang benar? tiada...hanya lah tipu untuk menyenangkan ati...
jujur? ada lah satu perkataan yang besar makna nye tapi tiada harga..
i love u...besar makna nya tapi tiada erti jika hanya lah sekadar ucapan tanpa memahami...
jadi saya akan duduk diam dan lihat kerana awak tak nak tau...

Sunday, April 5, 2009

OUTING SUKSES TEAM (TUTY)

salam...
dan selamat ceria....ari nie agak panjang masa nyer jadi aku terasa nak kongsi cerita untuk aktiviti pertama GROUP TUTY. pasa 0104 kami beramai menyertai outing yang hapenning buit simple yang diurus kan oleh cici dan dina natasha...aktiviti pertama kami ada lah ber main bowling di PLAZA FLAMINGo..
aku kuar umah dengan kak ila n yamour kol 12,g amik naz n g makan kat nasi padang di p[andan. dalam kol 1 tue kami gerak anta yamour dulu (dia penat tak cukup tido n tak sihat) then gerak ke office untuk anta budak kecik tue sekali gus mengambil stella di MC. gerak sampai ke flamingo dalam kol 2 masa tue geng zue semua nyer dah ada termsuk tuty,selisih dengan dina n cici kat pintu masuk...yang best paking kat situ banyak dan yang tak best nyer nak bayar parking tue kna pakai duit syiling(RM3 tue)..
puas kumpul,lepas gak...
game start dalam kol 2 lebih...aku group dengan stella n kak ila..stella paling menonjol game pertama dia menang but game ke 3 kak ila menang selepas minum kacip patimah. jadi kekawan lepas nie kita minun air kacip patimah untuk menambah kan tenaga k...dah paling best untuk game yang ke 3 tue aku strike 5 kali 0 yer hahahaha cian kat aku,rajin sngt nak cuci longkang...apa pun kami semua nyer enjoy..
habis game dalam kol 4.30 mcm tue..
balik umah aku dan stella tertido,aku pun sama..
6.50pm aku terbangun tue pun sbb kak ila kejut kan..gerak ker sogo untuk karaoke...mula kol 7...
kat karaoke tue yang paling menonjol ada lah dina n sally...aiyoooo...kuar kan suara jantan memasing...hmmm...best...!!! dalam kol 10pm tue sambut bestday bebudak bulan 3...
selamat hari lahir untuk shahir,stella, and dua orang lagi(aku tak ingat sih,sory...)
kami gerak balik dalam kol 10.30..sampai umah lepak2 tido...fuhhh...penat nyer...
next month nak g jalan lagi... GENTING!!!! tungguuuuu kami hahahahaha...
ok lah daaaaaa...

Tuesday, March 31, 2009

salam...
semakin dekat nak kahwin semakin aku berangin jer...nak marah jer...dah yang kna wadi..nasib baik lah dia sabar but sampai bila dia blh sabar kan...
betul cakap orang makin dekat dengan tarikh mcm2 dugaan yang mendatang..but betul ker cakap orang gak lepas jer semua nie semua nya akan ok balik?
ntah lah...hanya lah kata2 orang..betul tak betul... kita tengok lah nanti,sbb orang lain yang berkata2 n orang lain yang merasa...untuk bertunang nie pun wat aku tertekan....adusss...pening sih kepala gua...
tak kol pakteh n mak ngah...penting ker mereka tue...
aku jumpa abah ari tue..bawak wadi n adik sekali,abah mungkin tak dapat datang masa ari aku bertunang tue,cedih nyer..takpe yang penting dia datang masa aku nikah hahaha...
dan kesian mak kak ila,aku selalu pinjam kan anak dia untuk teman kan aku.thanks kak ila n naz..thanks juga pada dady sbb memahami baby huhuhu luv dady mmmmmuuuuaaaahhhh...
aku sayng dia sangat...
ari nie dapat gaji..tak banyak 2k..tolak2 semua langsung takde tinggal kat aku hahaha..adik nak...abah nak...
aku lak macm mana?
sape nak tanggung? hmmm...nanti aku korek tabung shiling aku yang ada 3 tu,g tukar k...hahaha..cukup ker sampai ujung bulan untuk gaji baru...
bulan 4 dah bakal menjelang,bermakna umur aku dah nak genap 24thn pada 11-04 sama tarikh dengan aku bertunang..fuhhhhh berdoa lah aku tenang dan semua nya akan berjalan dengan lancar...
sekarang nie kami nak cari umah...tak nak sewa nak beli lak..so khamis nie nak g tengok umah kat sungai besi.harga nyer 111k siap dengan kolam renang,guard..hmmm...kan bagus kalo ada gim sekali..blh lah aku kurus kan balik badan aku yang dah mcm paw kembang nie...hahaha...
harap rumah tue ok,kalo ok aku nak gabung slip gaji n belik dngan wadi..senang kan ada umah sendiri...
banyak impian aku dengan wadi..doa kan lah kami agar sentiasa bersama tak kira lah apa keadaan pun...
aku minta pada yang sayang kat aku...
pada yang dengki dengan aku,kalo korang puas dengan apa yang korang buat,berdoa lah balasan tue kna balik pada korang bukan nye pada anak2 sbb cian mereka yang tak tau hati busuk mak bapak diorang hahaha...
live for life...
salam...

Thursday, March 19, 2009

di saat nie aku masih tak pasti apa yang aku nak..
apa yang aku harap kan... aku tak tahu keputusan yang mana baik untuk diri aku sendiri dan untk orang yang aku sayng...
mengingati kisah lama menjadikan aku seperti seorang pembunuh...
membunuh hati dan orang yang mencintai aku...
kenangan yang tak mampu aku lepas menyebb kan aku lemas dalam masa...
terasa seperti aku nak pergi jauh, tapi adil ke pada wadi bila tetiba aku menjauh dan membuat dia seperti melaku kan kesalahan sdang kan aku yang memerlukan ruang dan waktu...
tapi seandai nyer aku bgtau kat dia,adakah dia blh terima? ada kah dia blh blajar untuk memahami knp aku wat keputusan mcm tue...
aku betul2 perlukan sangat ruang dan waktu untuk diri aku sendiri lebih2 lagi bila aku dah nak berkahwin nie..
bersedia ke aku nie...
blh ker aku laku kan...
giler kan aku nie...
bg wadi aku bg dia lagu "you are my everything"
aku harap dia tak kan rasa yang dia bukan yang terbaik bila dia baca blog aku nie...
dan yang penting sekali aku nak dia tau yang aku ucap kan terima kasih bebanyak sbb blh terima aku walaupun aku nie bukan lah baik sangat..
seperti kata eddie, "wadi dulu baik"..
aku tau aku jahat dan aku rasa yang sebenar nyer aku tak layak untuk wadi...
aku penat simpan rasa bersalah nie..rasa yang tak mampu aku kongsi dengan orang...
cuma aku blh cakap kat sini banyak pekara yang aku buat menyebab kan aku rasa bersalah dengan wadi...
maaf kan sayang..

Wednesday, March 18, 2009

salam...
ari nie aku dah dapat orang yang blh make up kan aku nanti untuk majlis tunang dan nikah...
dan semalam aku dapat tido dengan lena nyer..kalo tak keje mau tak bangun...mungkin kerana aku dah tak tido dengan baik selama 3 ari lepas jadi semlm bila dapat tido awal menyebab kan aku rasa dapat balik merasa nikmat tido tue..
kerana terlalu banyak pk,sampai kekadang bila drive pun aku nyer pikiran melayang...wadi selalu pesan jangan pk sangat dan aku kesian sangat kat dia bila mak layan dia mcm tue....
but aku jugak nak terima kasih kerana bila dah melalui semua tue dia masih stay dengan keputusan dia untuk kawin dengan aku...
terima kasih my Hubby sbb setia bersama sayang..
sekrang nie aku tengah pk sama ada jahit baju or sewa sahaja...
ntah lah yang itu pun wat aku pening gak...
aku dah senarai kan untuk barang yang masih aku berhutang n apa lagi yang aku perlu laku kan..
dan kak elli,aku tak dapat menghubungi nyer untuk barang hantaran tue...mcm mana yer..
apa pun sabtu nie aku nak jumpa atuk untuk tanya sama ada dia sudi tak nak wat katering untuk aku...
mesti dia merajuk sbb aku tak datang raya kat umah dia tahun lepas..
maaf atuk yer..
so sabtu nie aku nak g jumpa abah,atuk, ukur baju dan amik cincin kat adik..
senarai jemputan untuk aku dah settle,wadi nyer jer yang belum...
harap2 semua nyer baik2 aja...

Tuesday, March 17, 2009

salam...
ari nie aku dah bawak baby blue aku balik..semalam baru amik dari bengkel( test power dengan langgar lori)
setakat nie aku bawak kete tue balik rasa mcm lebih bagus lah dan agak sedap...dan ari nie aku bawak pun sbb KL sekarang nie hujan 24jam,berkira gak nak bawak sbb balik mesti jam giler ahh...
tapi wadi suruh aku bawak,tak nak aku kna ujan kerana aku nyer demam pun tak baik lagi...dan semalam satu ari aku hanya makan bubur ayamm (peberet aku tue)...
semalam dalam kol 7.40 mcm tue balik klang jumpa mak...ntah lah mcm berserabut jer tengok diorang..aku biar kan jer...sbb aku hanya nak pk untuk bertunang lak sekarang nie...
dan yang penting nyer ari nie aku tengah pk untuk amik pakej pertunangan jer..but rasa mcm membazir lak...mcm mana yer...
dan ari tue aku g tesco dengan wadi...g lah cari barang solek wanita.wadi gelak jer tengok aku bila aku cuba solek sendiri...
kenyataan nyer aku tak pandai sangat untuk benda2 mcm tue...hahaha...
nanti nak cari eyeshadow warna yang sesuai untuk baju merah, biru muda,dan biru gelap...
gudluck untuk aku hahahahaha...

Saturday, March 14, 2009

salam...

kami dah selamat menjalani ujian darah kat hkl... takde lah amik tempoh lama sangat but tersekat sebb hujan....alhamdullillah..ujian tue dah lepas pun dan keputusan nyer pun ok...ari tue aku ada jumpa dengan om shahrul...dia suruh aku rancang cuti untuk bertunang dan untuk nikah sekali... mungkin aku akan amik unpaid leave itupun kalo wadi jadi nak buat sekali kat kelantan...sekarang nie kami kna urus kan borang nikah plak,harap semua nya akan lebih mudah..dan untuk pakej dewan,alang dah urus kan jadi aku kna pk untuk tunang lak kan...berdebar lak nak kawin nie...mcm tak percaya jer yang aku akan kawin hahahaha....doa kan untuk aku kekawan...

Tuesday, March 10, 2009

life is not easy..

salam...
arinie suara aku dah ada,tapi takde lah semerdu dulu huhuhuhu..yang penting ada.. ALHAMDULLILAH...
esok aku n wadi cuti.. kami nak g amik ujian darah untuk hiv...
dan apa yang aku nak tulis kat dalam nie pun tak tau lah,...
terasa nak menaip...banyak sangat sampai tak tau nak mula kan dari mana... tarikh pertunangan semakin dekat dan nikah pun sama...rasa nya hampir semua dah sedia cuma aku rasa hmmm...sekrang nie pun dah mimpi ntah pape..takleh tido malam..makin ramai yang tanya makin wat aku rasa tak keruan...
dalam benak aku terasa banyak yang blh wat aku serba salah..
dengan family ties...kekawan aku yang sekarang ntah nak panggil apa pun tak tau,untuk orang2 yang banyak membantu aku..
kalo ikut hati dan emosi yang mungkin terlalu sakit dan dendam nie...mungkin akan ada mnusia yang aku tak jemput... tapi mereka pernah membantu aku bila aku dalam kesusahan, dan mungkin juga aku dah balas bila mereka dalam kesusahan...
life nie bukan mudah.. tak semudah yang dilihat dan didengar..
dan apa yang paling susah ialah membuat keputusan yang melibat kan orang lain...
life nie terlalu singkat but ramai yang tak hargai kerana hanya sibuk nak amik tau hal orang or suka memperlekehkan orang...
pelik kan but itulah kebenaran nya...
sbb bila manusia nie dia terasa yang diri nya terlalu bgs,mereka akan lupa ada yang lebih bagus dari mereka...
salam.

Friday, March 6, 2009

salam..
ari nie dah masuk 4 ari aku demam,dan ari nie aku kehilangan suara hahahaha...
semalam alang nikah,aku harap semua nya akan berjalan lancar but aku tak dapat balik dan berharap sangat mereka tak marah kat aku bukan nya aku sengaja...
sekarang nie rumah aku banyak giler dengan nyamuk,. jadi aku rasa nak g spital jumpa doktor..
kalo betul lah ajal aku dah sampai harap2 lah selepas aku kahwin,nak melawat ke umah ALLAH tue mungkin aku hanya blh niat dalam ati jer...
pagi nie aku g keje pun wadi antar..
aku takut nak bawak moto sbb aku dah rasa melayang....
sekarang nie aku cuba bertahan..
tak nak amik mc...
barang2 untuk hantaran aku dah bg kat kak ellie..dia kata nak tolong aku buat kan..dan cincin merisik pun adik aku dah amik kan kat klang... jadi wadi hanya perlu beli cincin kawin jer...
aku harap semua nya akan berjalan dengan lancar..
kekawan..doa kan untuk aku...bg yang sayang kat aku lah..
yang benci kat aku tue,rasa nya aku tak perlu amik tau kan?
hahahaha...
salam..

Tuesday, March 3, 2009

salam...
lama rasa nya aku tak tulis dalm blog aku nie,mungkin ada orang yang baca or tak baca pun...
minggu lepas aku g training untuk postpaid selama 4 ari..kemudian di sambung kan dengan kursus kawin jadi total aku mendengar orang bercakap ada lah 6 ari...
penat sangat...nasib baik aku req OD untuk 4 ari...tue pun aku tak dapat reha dengan betul kesan nya aku rasa mcm nak demam pun ada...
ari isnin tue kami g jejalan,mencari barang hantaran untk wadi n aku...tau lah barang lelaki nie mmg amat lah mahal...
dan yang paling best aku dapat beli tilam baru dengan harga RM 399,puas ati giler lah...
semalam lak aku turun klang untuk jumpa perunding perkahwinan,but ntah lah mak kata lak nak urus kan...jadi kalo dah itu katanya,aku lepas kan malas dah nak amik tau...
aku nak pk gak untuk majlis pertunangan aku pada 11 april nie...satu pun aku tak ready lagi...penat nyer...but balik semalam adik aku hantar dan dia tidur kat umah aku... nasib baik lah aku ada belikan dia pijama doremon,elok2 jer untuk dia...g carrefore beli ayam golek,jemput kak ila makan sekali sbb aku nak minta tolong dia untuk bawak kan barang2 hantaran ke ofic ari nie untuk bagi kat kak ellie..
kak ellie akan bantu aku untuk decorate barang hantaran untuk dan aku pilih warna merah..
actually masa ari ahad tu lepas kursus kawin kami g jj baru kat setiawangsa..
kat sana aku dapat satu kasut yang lawa sangat warna merah dan ada bunga kat atas nyer,murah jugak shoping kat situ..yang best nye kami dapat cari satu cincin yang bg kami lawa sangat harga nya pun lawa gak..but seperti kata wadi.. abg belikan untuk sayang...
hahahaha..dan ari nie aku keje dalam keadaan kepenatan n kemengantukan.....nak demam pun ada...hahahaha..
harap semua nya akan ok..
salam..

Monday, February 23, 2009

dalam hidup nie kekadang kita tak tau siapa sebenar kawan..sape sebenar nya lawan..
dulu masa aku mula2 masuk sukses,jujur nya aku tak berapa suka tuty,kerana mungkin aku tak sekapala or serasi dengan dia mcm aku rapat dengan abg ong dulu..salah aku gak berharap semua orang tue sama... so bila dah lama satu group dengan dia,blh lah aku kenal2 dia sikit2..
actually ada sumting yang wat aku rasa aku perlu kenal dia mungkin sebagai seorang kawan,ketua dan jugak orang asing...
sumting yang aku tau tentang dia menyebab kan aku sedar kekadang kita tak leh anggap orang yang rapat dengan kita tue benar2 ikhlas nak kawan dengan kita or mungkin orang yang bersama kita (aku maksud kan kawan) hanya lah sekadar nak menjaga ati kenyataan nye mereka rapat sbb sesuatu..
sedih bangat sih bila aku pk,knp ada manusia mcm nie.. berpura2...rasa mcm diri mereka bagus but mereka pun sebenar nya kosong,takde pape... malah bg aku mereka pun bukan nye betul2 blh terima kekurang diri,nak jadi diri sendiri pun tak leh mcm mana lah blh terasa diri orang lain tue lebih teruk dari kita sendiri...
hmm...susah nya nak cari kekawan sejati..
setakat nie mungkin aku harus bersyukur dapat kawan mcm kak ila,naz n sim serta kekawan lain yang sentiasa sudi berkongsi dan menjaga aku..
thanks u all..
salam..
salam..
pada 21-02-2009,aku n wadi balik umah klang..nak tunjuk kan kat mak pakej perkahwinan yang aku pilih..tue puas cari akhir nya aku jumpa jugak pakej yang aku rasa agak lengkap dan orang yang aku urus kan pun aku rasa selesa sangat sbb peramah...
so..kami gerak dari ampang kol 11.30,g makan kat kedai mamak belakang tue n gerak ke klang dalam kol 12.10..sampai dalam kol 1300..
sampai jer kat umah,mak kol suruh turun kat bandar klang,nak cari baju untuk nikah katanya (aku n wadi nyer,alang nyer beli kain ela)..
sampai bandar klang,jumpa mak,abg sham,shima n angah kat kedai kasut..nak suruh aku cari kasut yang sesuai...but aku rasa tak sesuai sangat semua patern kasut yang ada kat situ...hampir 10 kedai gak aku g,semua nya takde yang aku berkenan langsung..tak cantik n selesa mahal lak tue...
dah tu singgah lak kat kedai mas,tengok cincin.. shima bisik kat aku,katanya mak dah belikan untuk aku satu set..(yang dulu mak belikan pun aku tak terpakai)hmm..amik sajo..
cuba2 cincin kat situ aku berkenan kat satu cincin harga nya 380,letak deposit dulu 50,lagi satu cari kat KL sajo...sbb ari tue kami dah survey kat ampang point,ada gak yang cantik2...
teruskan perjalanan..g tengok kain dan ukur untuk baju nikah..mula2 aku amik kain warna putih n kain lace nyer warna merah,but tetiba aku ternampak kain merah bersama lace merah gak..amik sajo(total baju aku n wadi 399=selendang 49.90),g makan lak..sambil makan bincang apa yang wadi perlu bawak dan apa yang perlu aku balas masa merisik dan meminang..
mengenai merisik dan meminang,bangun pagi tue aku terpikir kenapa tak wat masa tarikh lahir aku jo 1104,aku bg tau kat wadi n dia setuju...
lepas makan,destinasi seterusnya ialah pasar jawa.. kat situ kami cari sampin n songkok..
pastu aku n wadi stay yang lain balik dulu..
tetiba aku terlihat kedai sayang ku kraft..
kat situ kami lak cari barang seperti bunga telur,pahar,cenderahati,beg kertas...total2 dekat 800...huhuhuh...
pastu balik umah..
so aku tunjuk kan pakej tue kat mak,memula mak kata mahal,then mak kata ok sbb lengkap semua sekali..
mengenai tarikh lak,memula alang nak wat 0605 but aku cakap nak wat 0706,sbb 0606 tu aku nikah dan esok nyer sanding...
actually ronda2 cari barang tue takdelah penat sangat..but perjalanan naik moto tue menyebab kan punggung kami kebas aiyaaakkkk....
apa pun semua selamat..
dan tadi aku dah jumpa wedding planner untuk pakej yang aku pilih tue..
nama nya kak lin..ramah orang nyer..dia bg kami cd dan bincang apa yang perlu...dia belanja makan buffet kat istana budaya but kami rasa masakan nyer tak sesuai dengan tekak kami hahahaha...
k lah wassalam...

Thursday, February 19, 2009

salam...
meh aku update lagi apa yang seterusnya berlaku dalam idup aku nie..
untuk perkahwinan,kami terus lagi mencari package perkahwinan yang kalo lengkap semua nya..
semalam kami g jumpa salah satu perunding yang ada,pakej mmg menarik but bila aku tanya dia ada tak pakej untuk audio,gambar n video...dia macm nak tak nak jer..
then balik tue kami surf internet untuk cari pakej yang lain,then dapat satu pakej yang mungkin bg aku paling menarik dan yang bert nyer bila aku anta email dia replied. jadi sekarang nie aku dah jumpa pakej yang aku nak,dan sekarang nie aku perlu kan settle kan untuk cenderahati dan bunga telur sahaja..
minggu depan kami nak pergi untuk kursus kawin lak,then nak settle kan yang lain lak...
wadi akan balik kelantan untuk bincang dengan family dia,bila untuk merisik dan meminang... mungkin kami akan sanding pada 7-06-09 dan akad nikah pada 06-06 sama tarikh dengan wani (adik wadi)..
tak sabar rasa nya nak tunggu tarikh tersebut..harap2 semua nyer ok2 sahajo...
salam..

Sunday, February 15, 2009

salam dan selamat pagi..
konon nya..hahaha..sebenar nya aku kebosanan..
sebb ari nie kami TEAM SUKSES kena pindah lagi...
bosan nya..mcm PATI lak (pendatang asing tanpa izin) yang sah... penat rasa nyer tengok TL2 dan tm yang berusaha untuk decorate but akhir nya kena tanggal kan balik..aiyooo... knp lah kna layan mcm nie kan...mcm tak ikhlas jer ujud kan deparment nie...
rasa nya semua orang tak selesa sangat nak duk area 3 nie..dan yang penting nya kan adakah rtfm akan mengganggu lagi tempat yang telah di khas kan untuk team sukses nie...
pekara yang paling kami rasa penat ada lah berpindah randah,kna marah untuk penceroboh yang masuk tempat kami dan wat dajal dan yang penting sekali pening bila tempat yang terhad kna amik dengan orang lain kalo team sendiri mungkin leh konsider but kalo budak luar?
aiyooo...seperti yang selalu roshie sebut bila dia sesuatu yang tak patut rasa nya lah..betul ker shie hehehehe..
aku pun tak tau..cume aku rasa bila aku sebut perkataan tue bermaksud bg aku benda tue mcm remeh temeh sahaja..
k lah..
dah duk kat tempat baru kna lah sesuai kan diri kan...
gudluck...
salam..
bila wadi cakap nak kawin... aku rasa seronok sangat.. but bila mula untuk pk bajet aku pening plak... kira2 simpanan aku ada berapa lah sangat...dah lah sekarang nie walaup harga minyak dah turun but harga barang tak turun lagi...
semalam kami g tengok cincin...ada gak lah yang kami berkenan..
nak kawin mmg mudah but nak buat persedian kawin tue aku rasa mcm...aiyooo..pening bangat sih..
setakat nie untuk katering takde masalah,untuk pelamin pun..cume aku kena pk untuk hantaran,kad jemputan,ole2..
berapa lama lagi yer sayang,kita nak langsung...?
hakikat nya kalo blh nak secepat mungkin hahahaha...
seperti kata wadi kalo blh malam nie kita nikah,jom cari tok kadi..mcm citer p.ramlee lak..
thanks sayang..tak sabar rasa nya nak tunggu hari tue tiba...
LUV U..
salam..
mendengar lagu MATAHARI nyanyian agnes monica nie membuat kan aku terkenang kan kisah lama...
terasa kisah itu membuat ati aku ini bagai kan dicarik2..
terasa seperti cinta tak adil pada aku dan terasa seperti aku tak adil dengan wadi.. terus mengingati kisah lama yang semesti telah terkubur menjadi kan aku sedih yang teramat sangat..
tipu lah kalo kata aku dah lupa kan,aku akui sampai sekarang aku masih mampu mendengar kata2 hinaan itu..pandangan yang ingin memberitahu bahawa dia akan meninggal kan aku..
mata dan pandangan yang tiada lagi kasih sayang pada aku..saat itu aku tertanya apa salah aku... apa yang kurang lagi usaha aku untuk memahami dan membahagia kan dia...
aku tak harap dia membalas dengan harta or duit but cukup lah sekadar menyayangi aku..
mencintai dia yang terakhir menyebabkan aku rasa cinta tue takde untuk aku...
mencintai dia menyebabkan aku rasa tiada lelaki yang blh aku letak kan kepercayaan.
bertahun aku tutup pintu ati aku...
menjauhi cinta dan lelaki...
mati kan rasa cinta keras kan ati untuk cinta,kerana aku takut..
takut bila aku mencintai seorang lelaki,aku akan meluka kan ati dia..dan aku tak leh terima kalo lelaki yang aku cintai menghina aku lagi..
aku dah penat sebenar nya nak menjadi seperti yang mereka nak...menjadi orang lain..menjadi bukan diri ku...
dan sekarang aku rasa tak adil kalo aku nak menghukum wadi hanya kerana kisah aku yang lama...kisah yang tak pernah padam..ya mungkin aku harus akui wadi tetap lelaki dan mungkin lelaki nie tiada beza nya..dan aku tau dia dah cuba sedaya yang dia mampu untuk meyakin kan ku walaupun mungkin kadang kala kelakuan dia membuat kan aku sedih but aku harus berterima kasih kerana dia sanggup mengambil risiko untuk terus mencintai diri aku yang penuh dendam nie...
aku gembira dengan wadi,bahagia...
namun tipulah kalo aku nak kata yang rasa takut tue dah hilang..
aku hanya manusia biasa,manusia yang mempunyai segala rasa seperti manusia yang lain..
dan aku juga mengharap bahagia tue ada untuk ku..andai kata aku perlu usaha,aku akan laku kan jika itu mampu untuk buat orang yang menyayangi aku dan aku sayangi bahagia n gembira..

tertutup sudah
pintu,pintu hati ku
pernah dibuka waktu
hanya untuk mu
kini kau pergi dari hidup ku
ku harus rela kan mu
walau aku tak mau

berjuta warna pelangi di dalam hati
sejenak luluh bergening menjauh pergi
tak ada lagi cahaya suci
semua nada beranjak
aku terdiam sepi

dengar lah matahari ku
suara tangisan ku
ku bersedih kerana
panah cinta menusuk jantung ku

ucap kan matahari ku
puisi tentang hidup ku
tentang ku yang tak mampu
menakluk kan waktu...

ooohhh..
berjuta warna pelangi di dalam hati
sejenak luluh bergening menjauh pergi
tak ada lagi cahaya suci
semua nada beranjak
aku terdiam sepi...
aahhhhh..

dengar kan aku...
matahari ku...

dengar lah matahari ku
suara tangisan ku
ku bersedih kerana
panah cinta menusuk jantung ku

ohhhh....

Thursday, February 12, 2009

hari nie teramat lah bosan...jadi aku nak update lagi blog aku nie...
sebb tadi aku dah post kan cuti2 aku kat melaka secara ringkas,but sekarang nie oleh kerana aku terasa bosan tahap apa tah,aku pun nak merajin kan diri untuk bercerita perjalanan percutian aku n wadi di melaka selama 3 ari 2 malam...

01 FEB 2009

kami mula kan perjalanan kami pada jam 9 am dengan menaiki lrt ke PUDU.bas kami akan bertolak jam 10.30. naik bas gagap (KKKL) hahahaha...but biasa lah kl nie,tak kan panctual nya.jadi kami naik bas pada jam 10.45 dan sampai kat melaka dalam kol 12.40 mcm tue lah...terus call abg azmi untuk amik kete sewa (kancil- RM60/day),sementara tunggu abg azmi kami makan WAFFEL dan NASI AYAM BEBOLA,abg azmi sampai,g amik kete dan terus kan perjalanan mencari hotel iaitu BABA HOUSE yang terletak di taman laksamana.amik bilik yang di tempah dari awal untuk dua malam (RM75/night). berehat dan mula kan explorer pada jam 4.30 petang. tempat pertama yang kami pergi adalah MUZIUM MELAKA (tiket RM 2/orang) dan pusing2 kat dalam tue dalam masa 10 minit sbb dah nak tutup.tempat seterus nya adalah A FAMOSA,posing2 jap,klik sana klik sini terus kan langkah untuk memanjat tangga bapak lah tinggi,penatnya...huuuuu... dalam 10 minit sampai atas..pegi sana pegi sini,tangkap gambar mana yang best pastu turun ke muzium STAYHDUST (bangunan peninggalan belanda kalo tak salah) tak larat dah nak pusing sebb penat naik turun tangga dan bukit hahahahaha... mmg tak kan sempat nak g semua muzium kat sana sbb terlalu banyak mcm cendawan yang tumbuh selepas hujan...
jadi kami wat keputusan untuk berjalan2 di DATARAN PAHLAWAN. kami pusing2 kat situ..beli minyak wangi wadi (untuk hantaran), beli cincin mutiara aku nie (wadi beli kan) pastu nak g tengok wayang..satu jer masalah dataran pahlawan nie,tempat nye terlalu besar...mmg jauh giler lah kami jalan untuk mencari panggung tue..
dah beli tiket g makan kat kopitiam..
makan chicken chop + ais lemon tea + nasi goreng (dlm satu set ) hanya lah RM 9.90..murah kan? sedap lak tue...
dah tengok wayang semua,g mahkota prade lak..jejalan kat dalam tue..
aku tunjuk kan kat wadi tempat aku keje dulu,pastu g beli KFC sebagai makan malam,balik ke hotel dan berehat...

02 FEB 2009

kami bangus dalam kol 9.30 mcm tue..penat semalam masih terasa but semangat nak explorer ke AIR KEROH lak...
jadi dalam kol 10.30 g serapan kat CAFE baba house pastu gerak ke pasar besar lak untuk makan tengah hari.. nak bawak wadi makan asampedas kat kedai ex aku but dah tutup lak,kete ada lagi kat situ..jadi kami just makan nasi goreng ayam..sedap gak lah...pastu pusing2 kat dalam pasar besar tue,tengok apa yang patut...
lepas dah pusing kat dalam tue (sempat beli monoploly RM 15.90),kami gerak g ker melaka central lak untuk beli tiket balik (naik delima lak) pastu pusing2 kat tempat beg g beli beg lak (2 untuk RM50) lepas dah beli beg tu kami bertolak ke air keroh..
destinasi pertama adalah TAMAN BUAYA. dalam taman buaya of course lah ada buaya,semua jenis dari besar,kecik,panjang kontot,belakang bengkok dan cacat..
kemudian masuk kedalam rumah cermin ajaib but tak masuk habis sbb gelap sih kat bahagian belakang nya..
selepas taman buaya kami g TAMAN RAMA2 & REPTELIA..
kat sini kami blh lihat pelbagai jenis binatang yang comei dan ganas...dari burung ker ular ke buaya ke ntah lah terlalu banyak binatang kat dalam tue but mmg enjoy..
tempat terakhir ialah TAMAN MINI MALAYSIA...wadi mmg nak sangat pegi situ..pusing lah semua umah yang ada,amik pic sehingga habis bateri...
untuk ke ZOO melaka di batal kan sbb kami dah tak larat...hmmmm..
pastu aku bawak dia g PERKAMPONGAN PORTUGIS,niat aku nak bawak dia rasa iar mangga but kedai tak bukak lagi..masa tue dah kol 5.10pm..jadi kami amik keputusan untuk balik ke hotel untuk berehat dulu dan akan kuar balik dan kol 8pm untuk g ke perkampongan tue semula...but hajat kami tak kesampaian sbb bila kami sampai ke sana semula dalam kol 8.30 air mangga tue dah habis jadi kami cuba lak AIR LIMAU..ayoiii amat lah masam but habis gak untuk 6 cawan..sedap sangat berbaloi dengan harga..
kat perkampongan nie jangan tertipu dengan harga makanan nya sbb kat situ mmg dia kan tulis RM3/RM4/RM5..but tue adalah harga yang mengikut saiz pinggan...makan kat situ mmg puas hati sangat...
lepas makan kami terus kan perjalanan untuk menaiki EYES ON MALAYSIA lak... best nyer..dah lama aku nak naik,baru dapat hahahaha...dah habis pusing kami balik bilik untuk berehat...


03 FEB 2009
kami bangun awal,kol 8 mcm tue lah..bersiap..check out dan pergi ke mahkota parade semula untuk melawat mana yang sempat..serapan kat food courtnya dan bersedia untuk perjalanan yang seterus nya... mula2 kami naik MENARA TAMING sari untuk melihat keseluruhan bandar melaka..pening naik benda tue..
kemudian kami g melawat ke muzium PDRM...dan dalam kol 12.45 mcm tue bertolak ker melaka central untuk jumpa abg azmi dan pulang kan kete..
naik bas dalam kol 3,sampai kl dalam kol 5pm..hujan lebat giler hahahahaha...
sampai umah dalam kol 6.15pm...
pegi hanya dua beg,balik penuh dengan pelbagai beg...nasib baik tak naik kete sendiri,mau habis gaji aku untuk bulan nie shoping kat melaka...
GUD BYE MELAKA... miss u n c u next time..

tamat dah sudah pengambaraan kami selama 3 ari 2 malam...
huuuuhhhhhh...penat nya...

Wednesday, February 11, 2009

semalam masa aku tengok citer numbers kat 701 astro... terasa mcm nak kongsi lak apa yang aku rasa n pk masa aku tengok citer tue...
kisah semalam mengenai pembelot di dalam kumpulan sendiri or antara kekawan sendiri...
actually masa aku tau yang watak colby tue adalah pembelot dan aku tengok watak david sebagai kawan dan rakan sepasukan menitik air mata,aku cakap dalam ati..sakit nya bila kawan kita belot or tak amanah...
hmmm...walaupun hanya lah cerita tapi itu lah pekara yang paling nyata dalam kehidupan kita..
kekadang kita tak leh nak jangka yang rapat dengan kita or mungkin mengaku kawan kita akan menjadi talam dua muka or else akan memalukan kita...
mungkin orang lain blh cakap,lupakan or maaf kan but belot dan tak amanah ada lah satu sifat khianat yang tak harus di maaf kan...
bg aku,maruah seorang kawan tue terletak pada tangan kita sebagai kawan..tak kira lah betapa buruk perangai dan sikap dia,but kita sebagai kawan kena amanah untuk menjaga maruah dia tak kira apa pun...
but life yang aku lalui banyak mengajar aku bahawa jangan terlalu mempercayai seorang manusia tak kira sapa dia dengan kita...
kerana mereka tetap manusia dan manusia nie bukan lah sesuatu yang blh di jangka kan...
adios..
salam..
salam..
lama aku tak menulis dalam blog aku nie... sejak aku balik dari bercuti di melaka,aku tak berkesempatan nak tuliss... or sebenar nya aku tak tau macam mana nak mula kan penulisan aku semula...
bercuti selama 3 ari 2 malam di melaka dengan wadi,amat lah penuh di manfaat kan dengan aktiviti yang menarik..
walaupun agak kelam kabut but kami dapat gak melawat ke tempat yang kami rancang dan untuk sepanjang perjalanan tue amat lah menyeronokan...rasa mcm nak g lagi jer hahahaha...
dengan kete sewa yang rock, hotel yang terpencil but klassik,makan2 yang murah dan sedap,tempat2 perlancongan yang menarik rasa nya kalo g sana lagi sekali kami kna tingal 4 ari lak dan kali nie nak jalan2 n pusing2 puas2... hahahahaha...
melaka... we are miss u...

Thursday, January 29, 2009

ari nie terakhir aku keje..esok aku cuti...
but ari nie bukan lah satu ari yang menyeronokan...
bila semua nie berlaku..
aku nak bgtau lagi sekali..
aku nie jahat! aku tak pernah mengaku yang aku nie baik..
orang yang selalu kata aku nie baik... dulu masa aku single,wadi single... semua suruh aku couple dengan dia..cakap dia suka kat aku lah..but aku mmg tak nak sbb aku tau yang aku nie jahat dan wadi tue baik..jadi orang jahat tak sesuai dengan orang baik...
berkali2 aku ingat kan tapi lumrah manusia nie konon nya tak nak pandang pekara yang lepas n takleh terima kalo orang mengaku diri dia jahat...dan bila jadi keadaan seperti sekarang orang bukak balik dan tuduh aku jahat...rasa macam kelakar pun n rasa mcm sedih pun ada...
tak tau lah..bila aku kawan dengan orang aku akan bg tau awal2 yang aku nie jahat..kejam n yang penting aku nie dendam...kalo korang amik risiko untuk kawan dengan aku..bersama dengan aku,knp harus salah kan kelakuan or masa silam aku..knp harus diungkit...
korang tak pernah tanya..malah tak nak amik tau...bila aku bercerita pengalaman aku korang seeloah2 memperlekeh kan... aku tak tau kalo nada tue menunjuk korang rasa aku tak layak bersama dengan pensyarah aku dulu..but ALLAH tak pernah kata cinta itu mesti lah dengan orang yang kita rasa layak untk diri kita...hakikatnya cinta tue di wujud kan untuk semua...dan kita pun tak tau yang kita akan besama sapa or bila kita akan jumpa dengan pasangan kita..malah yang bercinta lama pun belum tentu bersama...
jadi kat sini,aku bg tau lagi sekali..aku nie bukan lah baik sangat...
aku tau masa silam aku pun bukan nya baik mcm korang semua..kekawan yang aku knal semua nya baik2..alim... mana ada jahat mcm aku nie...
aku dulu tak reti kuar malam...lebih2 lagi nak kuar dengan laki...aku mana percaya dengan laki... kalo kuar g tengok wayang,tengok sensorang tak pun g tengok dengan budak umah... life aku g blajar n keje..
dapat bercinta dengan lecturer pun bukan leh kuar...susah! putus masa aku nak exam,dapat gak score 3A 2B..
pegang rekod kolej...
kekawan laki semua nya kaki belasah orang,jual dadah... suka clubbing,amik pompuan,yang kuar masuk penjara, yang setan2 lah..sampai sekarang ada lagi gak aku kontek..
aku suka kawan dengan diorang,layak lah tue sbbb diorang jahat aku pun jahat..tapi sejahat2 diorang tak bg aku ikut apa yang diorang buat...takde jatuh kan maruah kekawan... sentiasa backup kawan... sbb tue aku suka kawan dengan diorang... nak buay sesuatu bincang n bg tarikh,kalo tak sesuai tukar..nie tak buat rancangan bila tak dapat pegi kata nya bukan kawan sejati...lawak lah..
tau ker maksud kawan sejati tue?
jadi kat sini aku nak bg tau kali terakhir k... aku nie jahat..jadi kalo berani terus kawan dengan aku,kalo tak sila kan undur diri k...
lagi satu,berhenti cakap yang aku ni baik ok...
salam...
daaaa...

Wednesday, January 28, 2009

bila semua ini berakhir..aku biarkan mereka buat keputusan mengikut yang mereka rasa baik untuk diri mereka...untum menjadi sebahagian dari kisah hidup yang suram,aku akan undur diri..berdiam diri di satu sudut sambil memerhati...melihat kata2 yang dilemparkan mungkin ada yang tertanya kenapa harus jadi mcm nie...hakikatnya,mungkin kita blh nilai sendiri dari kata2 itu,sentiasa ada rasa cemburu,tak puas hati or mungkin juga rasa sakit ati yang terlalu lama di simpan...
bila kita harus berkongsi,bukan sekadar kita berkongsi dengan yang rapat seharusnya kita luah kan juga pada orang yang kita tak puas ati tue,supaya kita tak hidup dalam kepuraan,menyimpan rasa hingga mati or mungkin satu saat kita tak tak jadi diri sendiri lagi...
meluah kan apa yang tak puas ati bukan lah senang,mcm2 pekara akan berlaku...dan yang pasti nya keadaan tak kan kekal sama mcm dulu,pasti ada perubahan.. sebuah perubahan yang kita tak leh nak elak...
memberitahu untuk sesuatu yang benar mungkin pahit...terlalu pahit untuk ditelan tapi sampai bila harus disimpan?
cemburu tue satu pekara yang bagus jika diguna pada pandangan yang positif,tapi kalo diguna kan pada pandangan negetif ia blh menjadi sesuatu yang blh memusnahkan diri..
bukan salah seorang insan tue bila dia mempunyai peluang..peluang untuk melangkah lebih jauh..malah nilai lah diri jika tidak dipilih untuk sesuatu peluang itu..mungkin kekurangan yang ada pada diri kita itu yang harus di ubah...
bukan nya mudah nak jadi pemimpin...
walaupun kita semua di lahir kan sebagai pemimpin tapi kita tak layak lagi nak memimpin orang lain selain diri kita..kenapa harus ada hasad dengki or rasa cemburu dengan kejayaan orang lain..seharusnya kita jadi ia sebagai panduan untuk berjaya jugak,tetapi knp harus guna rasa cemburu itu untuk menjatuhkan maruah orang yang telah berjaya...
bila aku pk mcm tue,aku pun tertanya KENAPA?
saat ini,kita akan rasa yang kita kenal sangat dengan mereka,but kenyataan nya kita tak tau apa pun tentang mereka...malah mungkin mereka itu terlalu asing dalam hidup kita...
bg orang life nie berjalan dalam satu jalan yang lurus...
but bg aku ia berjalan dengan keadaan selisih antara satu sama lain..apa pun..kita bukan nya hidup lama...lalui lah hidup nie dengan lebih baik...